Salgskonsulent Snorre Simensen, ABS Maskin AS, klargjør EZ.100-pistolen for blåsing. I tuppen på trekksnora benyttes ofte en liten oransje fallskjerm. Den vil forme seg etter hulrommet om det allerede ligger ledninger i røret.
Salgskonsulent Snorre Simensen, ABS Maskin AS, klargjør EZ.100-pistolen for blåsing. I tuppen på trekksnora benyttes ofte en liten oransje fallskjerm. Den vil forme seg etter hulrommet om det allerede ligger ledninger i røret.

ABS Maskin med Takeuchi hjullastere

ABS Maskin AS har siden 1980-tallet "dekket" kongeriket med de driftsglade gravemaskinene fra japanske Takeuchi. Nå får Takeuchi-importøren i Mjøndalen muligheten til å gjøre det samme med tre hjullastere som Takeuchi nå lanserer.

 Hjullastertrioen er den store vårnyheten fra ABS Maskin som også byr på en ny 9-tonns beltegraver fra den japanske produsenten.

Hurtigutgave

Den nye hjullastertrioen Takeuchi TW7 (4 tonn), TW9 (5 tonn) og TW10 (6 tonn) bygges på Terex/Schaeff-fabrikken i Tyskland, og ABS Maskin viser en av modellene på Vei og Anlegg 9.-13. mai.

Hjullasterne henter krefter fra Steg IIIB-motorer fra Deutz på henholdsvis 36 kW (50 hk), 44 kW (60 hk), 54 kW (74 hk) og har topphastighet på36 km/h. Trioen leveres med standardskuffer på henholdsvis 650, 800 og1000 liter.

Kraftig "hårføner"

Blant de siste nyhetene fra ABS Maskin er også blåsepistoler for trekksnorer fra sveitsiske Zeitler. EZ.100-pistolen krever 1100 Watt og kan plugges direkte inn i et vanlig strømuttak. Den kraftige "hårføneren" produserer4 m3trykkluft og er kjekk å ha når trekkesnorer skal føres frem til wirevinsjen for gjennomtrekk av for eksempel kabler. Ved blåsing gjennom trekkrørene har snoren i front en fallskjerm. Den former seg etter eventuell ledninger/kabler som allerede ligger i røret. Er røret tomt, men fylt med litt vann eller "smuss" benyttes en "skyttelskive" av plastikk i fronten på snora, som sørger for at røret blir rengjort.

Rekord på3280 meter

Salgskonsulent Snorre Simensen er ABS Maskins "blåseekspert". Han har benyttet EZ.100-pistolen for gjennomblåsing ev trekksnor i et650 mlangt60 mmrør. Det tok ca. 3 minutter. Han har også benyttet blåsepistolen på et250 m110 mmrør hvor det var vann i røret. Og så det gikk uten problemer. Ifølge Simensen er rekorden for EZ.100-pistolen3280 meter.

Frem i lyset

ABS Maskin blåser også støvet av Bagela-agenturet, som firmaet har hatt endel år. Nå skal det rikholdige produktspekteret fra den tyske produsenten frem i lyset igjen. Bagela er stor på blant annet kabel-/rørhengere i flere størrelser og vinsjer for kabeltrekking med trekkraft fra500 kgtil 40 tonn. I tillegg produserer Bagela et hav av småutstyr til jordkabelarbeider.

Ny servicepartner

Nytt også er at Trøndelag Trucksenter AS i Trondheim er blitt servicepartner for ABS i Trøndelags-fylkene. Trucksenteret har ni dyktige servicemekanikere hvorav to av dem med til sammen 25 års erfaring fra anleggsbransjen, har spesialisert seg på maskiner/ustyr ABS Maskin leverer. Senteret som har svært velutstyrte servicebiler, har etablert delelager tilpasset maskinene ABS markedsfører.

Vi legger også til at ABS Maskin har utarbeidet nye nettsider.

Forsiden nå