Salgskonsulent Snorre Simensen, ABS Maskin AS, klargjør EZ.100-pistolen for blåsing. I tuppen på trekksnora benyttes ofte en liten oransje fallskjerm. Den vil forme seg etter hulrommet om det allerede ligger ledninger i røret.

ABS Maskin med Takeuchi hjullastere

ABS Maskin AS har siden 1980-tallet "dekket" kongeriket med de driftsglade gravemaskinene fra japanske Takeuchi. Nå får Takeuchi-importøren i Mjøndalen muligheten til å gjøre det samme med tre hjullastere som Takeuchi nå lanserer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 10 år siden.

 Hjullastertrioen er den store vårnyheten fra ABS Maskin som også byr på en ny 9-tonns beltegraver fra den japanske produsenten.

Hurtigutgave

Den nye hjullastertrioen Takeuchi TW7 (4 tonn), TW9 (5 tonn) og TW10 (6 tonn) bygges på Terex/Schaeff-fabrikken i Tyskland, og ABS Maskin viser en av modellene på Vei og Anlegg 9.-13. mai.

Hjullasterne henter krefter fra Steg IIIB-motorer fra Deutz på henholdsvis 36 kW (50 hk), 44 kW (60 hk), 54 kW (74 hk) og har topphastighet på36 km/h. Trioen leveres med standardskuffer på henholdsvis 650, 800 og1000 liter.

Kraftig "hårføner"

Blant de siste nyhetene fra ABS Maskin er også blåsepistoler for trekksnorer fra sveitsiske Zeitler. EZ.100-pistolen krever 1100 Watt og kan plugges direkte inn i et vanlig strømuttak. Den kraftige "hårføneren" produserer4 m3trykkluft og er kjekk å ha når trekkesnorer skal føres frem til wirevinsjen for gjennomtrekk av for eksempel kabler. Ved blåsing gjennom trekkrørene har snoren i front en fallskjerm. Den former seg etter eventuell ledninger/kabler som allerede ligger i røret. Er røret tomt, men fylt med litt vann eller "smuss" benyttes en "skyttelskive" av plastikk i fronten på snora, som sørger for at røret blir rengjort.

Rekord på3280 meter

Salgskonsulent Snorre Simensen er ABS Maskins "blåseekspert". Han har benyttet EZ.100-pistolen for gjennomblåsing ev trekksnor i et650 mlangt60 mmrør. Det tok ca. 3 minutter. Han har også benyttet blåsepistolen på et250 m110 mmrør hvor det var vann i røret. Og så det gikk uten problemer. Ifølge Simensen er rekorden for EZ.100-pistolen3280 meter.

Frem i lyset

ABS Maskin blåser også støvet av Bagela-agenturet, som firmaet har hatt endel år. Nå skal det rikholdige produktspekteret fra den tyske produsenten frem i lyset igjen. Bagela er stor på blant annet kabel-/rørhengere i flere størrelser og vinsjer for kabeltrekking med trekkraft fra500 kgtil 40 tonn. I tillegg produserer Bagela et hav av småutstyr til jordkabelarbeider.

Ny servicepartner

Nytt også er at Trøndelag Trucksenter AS i Trondheim er blitt servicepartner for ABS i Trøndelags-fylkene. Trucksenteret har ni dyktige servicemekanikere hvorav to av dem med til sammen 25 års erfaring fra anleggsbransjen, har spesialisert seg på maskiner/ustyr ABS Maskin leverer. Senteret som har svært velutstyrte servicebiler, har etablert delelager tilpasset maskinene ABS markedsfører.

Vi legger også til at ABS Maskin har utarbeidet nye nettsider.

Powered by Labrador CMS