Pål Egil Rønn, konsernsjef i AF Gruppen ser frem til å komme i gang på Nyhamna.
Pål Egil Rønn, konsernsjef i AF Gruppen ser frem til å komme i gang på Nyhamna.

AF Gruppen tildelt Nyhamna-kontrakt

Verdien på kontrakten er på 750 mill. kroner.

«AF Gruppen er av Kværner tildelt kontrakten for utførelse av civil arbeider i forbindelse med Nyhamna Expansion Project for A/S Norske Shell på Aukra», skriver AF Gruppen i en pressemelding.

Kontrakten omfatter bygging av ny infrastruktur for utvidelsen av Nyhamna gassbehandlingsanlegg:  Grunnarbeider, rørlegging og kabelkanaler, veier og plasser, nye elektrobygg, fundamenter for mekaniske enheter og moduler, rørgater for gassrørpakker og landskapspleie. Nytt landfall for gassledningen Polarled er også inkludert i arbeidsomfanget. Alle arbeidene skal utføres på Nyhamna i Aukra kommune.

AF Gruppen forventer at lokale leverandører vil bidra med en betydelig andel av leveransene til prosjektet. I tillegg forventes det at lokale entreprenører vil være viktige bidragsytere for å sikre god gjennomføring av prosjektet.

Arbeidet starter opp i juni 2013 med forventet ferdigstillelse høsten 2016. Kontraktens verdi er estimert til 750 mill. kroner.

- AF Gruppen har utført en rekke oppdrag på landanlegg for olje- og gassindustrien de siste 20 årene, og vi ser frem til å ta fatt på et nytt og spennende oppdrag. Vi ser også frem til å samarbeide med Kværner og A/S Norske Shell, sier Pål Egil Rønn, konsernsjef i AF Gruppen.

Forsiden nå