Amerikanske RAM er på full fart inn i Europa

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Høsten 2017 siden fikk svenske Anders Hedin Invest Group ved datterselskapet Klintberg & Way en distribusjonsavtale med FCA (Fiat Chrysler Automobiles) og skal representere merkene RAM og Dodge i Europa.

Det er KW Automotive som står som importør og jobber med å bygge et nettverk i Europa. I Norge er Drammen-baserte VS Auto AS blitt en godkjent FCA-forhandler.

Totalt har KW Automotive nå 53 forhandlere i Europa og målet er 155 innen 2021.

Ny RAM

2019-modellen av RAM 1500 er den 5. generasjonen av den ikoniske amerikanske pickupen som fikk en renessanse da Fiat kom inn på eiersiden i Chrysler.

Inntil videre er det en 5,7-liters Hemi-motor med  bensin og 395 hk som blir å finne på Europeiske landeveier. RAM har en nyttelast på rundt ett tonn og kan trekke en henger på 3,5 tonn.

STILLING LEDIG:
RAM 1500 leveres i fire utstyrsnivåer og har et utstyrsnivå som kan konkurrere med de fleste SUV-er på markedet.
BESKYTTET: Det er flere skliplater som beskytter vitale komponenter under bilen.
PLASS: Her bør ikke ungene klage over dårlig plass på vei til hytta. Men i Norge er det nok et fåtall av RAM-ene som vil bli solgt med bakseter.
POWER: 5,7-liters V8 Hemi-motor med 395 hk og 556 Nm dreiemoment. Papirene opplyser at den bruker 0,98 l/mil på landeveiskjøring. Blandet kjøring er 1,28 l/mil og bykjøring bør du unngå med nesten 2-liter på mila.
ROMSLIG: Planet er henholdsvis 1,7 og 1,9 meter i de to lengdevariantene avhengig av hyttetype.
RAM 1500 2019-modell er i Norge tilgjengelig gjennom forhandleren VS Auto AS.
ENKELT: Så enkelt kan girskift og kjøresystemer velges.
Powered by Labrador CMS