Nye Mercedes-Benz Antos ble vist frem i tre ulike versjoner under et pressearrangement i Stuttgart i begynnelsen av juli.
Nye Mercedes-Benz Antos ble vist frem i tre ulike versjoner under et pressearrangement i Stuttgart i begynnelsen av juli.

Antos-premiere på Elmia

Mercedes-Benz Antos vil få verdenspremiere når messen Lastbil 2012 åpner onsdag.

Det melder nettstedet trailer.se.

- Dette er meget overraskende i et IAA-år, men det er jo egentlig det samme vi fikk til under Transportmessen på Lillestrøm i fjor med nye Actros, sier pressesjef Olav Kåre Thingwall i Bertel O. Steen til AT.no.

Antos Loader får en egenvekt på under 6000 kg.
Antos Loader får en egenvekt på under 6000 kg.
Spennende fra MB

Antos er en helt ny distribusjonsserie for tyngre nærdistribusjon. .

AT.no var tilstede under pressesleppet  tidligere i sommer, og du kan se bildene i karusellen nederst i saken.

Mercedes-Benz Antos vil blant annet bli levert i en lett trekkvognutgave for 40-tonns totalvekt, med en egenvekt på under 6000 kg. For å klare dette kommer bilen med en del aluminiumsdetaljer, en lettere frontrute, mindre batterikapasitet og en kombinert drivstofftank for diesel og AdBlue i tillegg til diverse andre detaljer hvor det er spart inn noen kg her og der.

«Alle sikkerhetssystemer»

Ifølge pressemeldingen er det første gang alle de tilgjengelige sikkerhetssystemene som finnes i Actros, blir tilgjengelig for kortdistanse distribusjonsbiler. Antos er utstyrt med EBS med skivebremser på alle hjul, motorbrems, ABS og antispinnsystemet ASR som standard i tillegg til ESP.

På listen over tilgjengelig ekstrautstyr finner vi også vannretarder, ekstra kraftige bremser og adaptiv cruisekontroll med køkjøringsassistanse som starter bilen igjen etter stopp som har vart mindre enn 2 sekunder. Bilen kan også utstyres med filholder og aktiv bremseassistent som kan foreta en full nødbrems dersom den oppdager at bilen er på vei mot et stillestående objekt.

Det er også et system for å kontrollere førerens overvåkenhet, selv med filholderen deaktivert. Dersom systemet finner ut at føreren ikke er konsentrert, varsler systemet både visuelt og med lyd. Filholderen vil da automatisk reaktiveres.

 

Les også:

Spennende fra MB

·        

 

Forsiden nå