Terje R. Venold (til høyre) takker for seg etter 24 år som sjef i Veidekke. Han etterfølges av Arne Giske.
Terje R. Venold (til høyre) takker for seg etter 24 år som sjef i Veidekke. Han etterfølges av Arne Giske.

Arne Giske tar over Veidekke

En epoke er over når Terje R. Venold går av som Veidekke-sjef.

1. juli neste år blir Arne Giske ny konsernsjef i Veidekke. Han overtar etter Terje R. Venold, som har hatt stillingen siden 1989.

Beslutningen om å ansette Arne Giske som konsernsjef ble tatt av styret i Veidekke torsdag 6. desember 2012, og styreleder Martin Mæland sier dette er en ideell løsning for Veidekke.

 - Terje R. Venold har ført Veidekke helt til toppen av bransjen, så det å finne hans etterfølger har vært en utfordring. Arne Giske pekte seg tidlig ut som en kvalifisert kandidat, og derfor er vi svært fornøyde med å kunne offentliggjøre dette nå i god tid før han overtar, sier Martin Mæland.

Arne Giske er i dag leder for Veidekkes eiendomsvirksomhet, og har vært ansatt i selskapet siden 2001.

- En stor ære

Arne Giske er 55 år og har lang erfaring som medlem av konsernledelsen både i ABB og nå sist i Veidekke. Han har erfaring fra flere styreverv, og også som leder for Skiforeningen, som er en av de største medlemsorganisasjonene i Norge. Arne Giske begynte i Veidekke i 2001 som konserndirektør og CFO med ansvar for Veidekkes økonomi- og finansfunksjon. I 2007 ble han konserndirektør for Veidekkes eiendomsvirksomhet i Skandinavia.

 - Det er en stor ære å bli vist denne tilliten fra styret, og samtidig har jeg en betydelig ærefrykt ved å overta ledelsen i et selskap som har vært drevet og ledet så godt gjennom mange år. Jeg har jobbet i Veidekke i 12 år og gleder meg til å ta fatt på oppgaven, sier Arne Giske.

Han vil bruke det neste halvåret på å sette seg inn i sin nye jobb før han overtar.

- Veidekke er et bunnsolid selskap med høy og bred kompetanse, fundamentert i en strategi om verdiskapende samspill. Dette er et sterkt og motiverende utgangspunkt for oppgaven jeg står overfor, sier Arne Giske.

24 år som sjef 

I løpet av Terje Venolds 24 år som konsernsjef i Veidekke har omsetningen økt fra 1,8 milliarder kroner til 20 milliarder kroner, antall ansatte har økt fra 1 700 til 6 500, selskapet har kjøpt opp 60 bedrifter, børsverdien har økt fra en halv til seks milliarder kroner og gjennomsnittlig årlig avkastning på Oslo Børs har i perioden vært 14 %.

 Med fokus på lønnsom vekst har Venold i tillegg løftet fram to kjernesaker. Den ene er de ansattes brede og betydelige medeierskap i eget selskap, som har gitt Veidekke en unik posisjon på dette området. Den andre er den betydelige satsingen på helse, arbeidsmiljø og sikkerhet (HMS). Veidekke har som mål å drive skadefritt, og det er en del av et kollektivt bransjeløft som har forbedret sikkerheten for alle.

 - Arne Giske har bred erfaring fra næringsliv og organisasjoner. Han har 12 års fartstid i Veidekke og har hatt ledende stillinger i finans- og eiendomsvirksomheten vår. Vi går nå inn i en periode hvor jeg skal hjelpe Arne med å forberede seg på hans nye oppgaver. Arne Giske er en meget dyktig leder, og jeg er sikker på at styret har valgt den beste til å lede den videre utviklingen av Veidekke, sier Terje R. Venold.

 Venold skulle opprinnelig gå av med pensjon for to år siden, men ble forespurt av styret om å fortsette inntil ny konsernsjef var på plass.

Forsiden nå