Sebastian forsøker seg med hoppetussa.
Sebastian forsøker seg med hoppetussa.

Asfaltarbeidere for fremtiden

Det ble en spennende dag for de femti elevene på Barnas byggeskole som fikk prøve seg som asfaltarbeidere

Ved NCC Roads sitt regionkontor på Frydenlund rett utenfor Drammen fikk noen av fremtidens asfaltentreprenører lære om asfalt på NCC Barnas byggeskole.

Med spade og skrape, asfaltutlegger og vals fikk barna på byggeskolen legge asfalt, kjøre vals og hoppetusse under oppsyn av NCC-ansatte. Det var spennende og nytt for de fleste av barna.

- Det bråker ganske mye, men det er veldig morsomt. Det ristet i armene, sier Sebastian fra Sinsen skole, som aldri har kjørt hoppetusse før.

NCC arrangerer Barnas byggeskole for å skape interesse for bygg og anlegg.

Behovet for dyktige fagarbeidere og ingeniører er stort, og ved å skape interesse for bygg og anlegg tidlig håper NCC at barna vil velge byggfag når de senere skal gjøre sine valg.

- Vi har behov for dyktige fagarbeidere og ingeniører også i årene fremover. Barnas byggeskole er ett av våre tiltak for å sikre rekrutteringen til blant annet asfaltfaget, sier kommunikasjonssjef Tor Heimdahl i NCC Roads.

I løpet av asfaltdagen på Barnas byggeskole ble det også tid til et besøk på NCC Roads' laboratorium.

Barnas Byggeskole gjennomføres denne uken og de små byggmesterne som deltar er elever fra skoler i nærområdet, samt barn av NCC-ansatte. Barnas Byggeskole samarbeider i år med Sinsen skole i Oslo, Brøttum barne- og ungdomsskole i Ringsaker og Hvalstad skole i Asker.

Forsiden nå