Den nye teleskoptrucken Taurulift T133H, med 1,3 tonns løftekapasitet, leveres både i 4x2-versjon og i 4x4-versjon.
Den nye teleskoptrucken Taurulift T133H, med 1,3 tonns løftekapasitet, leveres både i 4x2-versjon og i 4x4-versjon.

AUSA i tre akter

Den spanske maskinprodusenten AUSA har spesialisert seg på det man i Norge gjerne kaller nisjeprodukter.

Det medfører samtidig at AUSA-agenturet er delt i tre i Norge. Hymax er forhandler for minidumperne, Fortuna Truckservice tar seg av agenturet på AUSAs teleskoptrucker og terrenggående gaffeltrucker, og Sandhaug har agenturet på multimaskinene.

På minidumpersiden var den største nyheten at 10-tonneren D1000 APG nå leveres med mer "Skandinavia-vennlig" førerhytte. Fokus har gått mot å levere en bedre lydisolert hytte. Målet er å kapre markedsandeler i blant annet Skandinavia.

- Førerkomfort er viktig, ikke minst i Skandinavia. Der er operatøren sjef, sier Area Sales Manager Manuel Urbaneja med et smil.

AUSAs dumperserie leveres både i ramme- og hjulstyrte versjoner med lastekapasitet fra850 kgtil 10 tonn. Samtlige leveres med hydrostatisk fremdrift og kan leveres med firehjulsdrift. Norsk forhandler for dumperne er Hymax i Brumunddal/Oslo.

Ny teleskoptruck

AUSA lanserte på Bauma teleskoptrucken Taurulift T133H med løftekapasitet 1,3 tonn. Maksimal løftekapasitet opprettholdes også ved maksimal lastehøyde som er2,7 meter. Teleskoptrucken er utrustet med 3-sylindret Kubota-motor som yter en effekt på 16,8 kW.

Taurulift T133H finnes både med to-hjulsdrift og fire-hjulsdrift, og modellene veier henholdsvis 2 tonn og 2,2 tonn. Bredden på de to er henholdsvis135 cmog141 cm.

Norsk forhandler for AUSAs teleskoptrucker er Fortuna Truckservice i Nittedal.

Multimaskiner

Når det gjelder AUSAs multimaskiner er det kun tre måneder siden Gjøvik-firmaet Sandhaug AS sikret seg agenturet. På Bauma viste den spanske produsenten siste tilskudd på stammen, M350H, en multimaskin på 3,5 tonn som leveres med Volkswagen-motor på 102 hk.

- Vi er spent på hva Sandhaug kan få til med disse maskinene på det norske markedet, sier Manuel Urbaneja.

Sandhaug AS er forøvrig også forhandler for feiemaskiner fra Aebi MFH AG og ploger fra Tellefsdal.

Forsiden nå