Virksomheten i konsulentselskapet er knyttet til besiktigelse av steinbrudd, råd og anbefaling av sprengningsplaner.
Virksomheten i konsulentselskapet er knyttet til besiktigelse av steinbrudd, råd og anbefaling av sprengningsplaner.

Austin Europe kjøpte Nexco

Den amerikanske sprengstoffprodusenten Austin Powder Company har gjennom sitt datterselskap Austin Europe kjøpt Nexco Holding as i Drammen. Kjøpet omfatter også 70% av NexConsult AS.

Nexco as ble etablert i 2007 av Petter Jensen, og året etter ble NexConsult as startet i samarbeid med Jan Mehren.

Fra en omsetning på 10,7 mill. kroner i startåret, økte Nexco til 15 mill. i 2008, og i 2009 ble omsetningen mer enn fordoblet til 33 mill. kroner. I tillegg omsatte NexConsult for 3 mill. kroner.   

Søkte investor

- Vi var kommet inn i en fase hvor videre utvikling ville kreve relativt store investeringer. For å klare dette trengte vi en investor, og det var naturlig å henvende seg til vår leverandør Austin Powder Company, sier daglig leder og tidligere eier Petter Jensen.

- Austin ønsker å styrke seg i Skandinavia, og Nexco ønsket en industriell investor som kjenner markedet og våre strategier. I så måte er Austin den beste partneren vi kunne fått, sier Jensen.

Amerikanske Austin Powder Company ble etablert i 1833 og er en av verdens dominerende sprengstoffselskap med operasjoner over hele verden.  

Styrker organisasjonen

- Vi er meget fornøyd med avtalen, for den gir oss mulighet til å styrke organisasjonen ytterligere og sikre videre vekst for selskapet. Våre ambisjoner har hele tiden vært å kunne investere i bygging av ladeutstyr, og det får vi mulighet til nå, sier Jensen.   

Jensen fortsetter som daglig leder i Nexco, og Jan Mehren vil lede NexConsult hvor han har 30% eierandel. - Denne løsningen er den beste garanti for at servicenivå, kompetanse og kvalitetsprodukter vil bli opprettholdt og kontinuerlig forbedret i samarbeid med de nye eierne. I dag har selskapet kun fire ansatte, men Nexco blir del av et større team som vil sikre nåværende og nye kunder en sterkere partner, sier Jensen.

Forsiden nå