Maskinprodusenten Bergmann runder 50 år. Her er grunnleggeren, Hermann Bergmann (t.h.), og Marius Jacobsen fra Avitec ved den nye dumperen 3012 med belteunderstell.
Maskinprodusenten Bergmann runder 50 år. Her er grunnleggeren, Hermann Bergmann (t.h.), og Marius Jacobsen fra Avitec ved den nye dumperen 3012 med belteunderstell.

Avitec solgte første Bergmann

Den norske Bergmann-forhandleren Avitec, kunne med stolthet meddele at Bergmanns første salg på Bauma gikk til en norsk kunde.

Expert Maskinutleie kjøpte en Bergmann 2040 minidumper på utstillingens åpningsdag. Den hjulgående minidumperen har lastekapasitet på 4 tonn og 2,8 m 3, og er utstyrt med en 4-sylindret Kubota-motor med motoreffekt på 34 kW. Egenvekten er 2,7 tonn.

Etter åpningssalget vanket det gratulasjoner fra blant annet Bergmanns grunnlegger, Hermann Bergmann. Maskinprodusenten feirer i disse dager 50-årsjubileum, noe som blant annet markeres med jubileumsfest i juni og lansering av en egen jubileumsdumper.

Markering i Norge

- Også vi kommer til å markere jubiléet med både kampanjer og opplegg for våre Bergmann-kunder, sier Marius Jacobsen, salgssjef i Avitec. Firmaet har hatt Bergmann-agenturet i to år, en periode som i stor grad har sammenfalt med den såkalte "finanskrisen". Likevel har salget gått bra.

- Vi er et lite firma i vekst. Våre produkter har gått bra og vi har ikke merket noen nedgang, snarer tvert imot, sier Jacobsen. For Bergmann-dumperne har utleiesektoren blitt et viktig marked. Jacobsen anslår at 60% av Bergmann-leveransene går til utleieselskapene.

Nye dumpere

Blant maskinnyhetene på Bauma var en ny hjulgående dumper med 10 tonns lastekapasitet og minidumperen 3012 med belteunderstell. Sistnevnte skal ifølge Bergmann være markedets største modell med belteunderstell. 3012 leveres både med baktipp og sidetipp.

På Bauma ble Bergmann også overrakt sikkerhetsprisen "EuroTest-Preis". Blant sikkerhetsløsningene som ble berømmet var sikker tilgang for operatør via trapper bak på dumperen, frontkamera og at dumperen stopper automatisk dersom ikke operatøren sitter i førersetet.

Bergmann Maschinenbau produserer minidumpere med lastekapasitet fra700 kgtil 12 tonn.

Forsiden nå