De bygger broer mellom selskapene, Weibulls analytiker Lars S. Wik (t.v.) og Partner Finn Backer.
De bygger broer mellom selskapene, Weibulls analytiker Lars S. Wik (t.v.) og Partner Finn Backer.

Bransjens brobyggere

Landets fremste brobyggere på selskaps-matching solgte ifjor anleggs- og transportbedrifter med en samlet omsetning på mellom 700 og 800 mill. kroner.

Anlegg og transport har vært konsulentselskapets klart største forretningsområde med 8-10 oppdrag til enhver tid.

Bygg og anlegg i støtet

- Nå har bygg og anlegg blitt like stort, forteller partner Finn Backer i Weibull til AT.no.

- Kjøperne er igjen på banen etter finanskrisen for å sikre seg kapasitet og vekst i et byggemarkedet i oppgang, sier Backer. Han får stadig flere henvendelser fra tekniske rådgivere innen anleggsvirksomheter, byggentreprenører, VVS- og elektroinstallatører som har blitt kontaktet av de større aktørene i bransjen med tanke på oppkjøp.

Optimisme i nord

Optimismen i olje-Norge fører til gode muligheter for olje- og gass-sektoren.

- Det er stor interesse for oppkjøpskandidater i olje- og gassindustrien både fra Norge og utlandet, forteller Finn Backer.

Stor-aktører

Nordic Crane Groups overtagelse av T. O. Bull for et år siden er et av Weibulls største oppdrag hittil. For to år siden bisto Weibull Eek Transport med å overta Svendsen Transport.

Ifjor befestet Weibull posisjonen ytterligere som ledende rådgiver innen transportbransjen, da de hjalp PostNord med transaksjonen i forbindelse med kjøpet av Eek Transport AS og Mereco Transport AS.

Weibull-analytiker, Lars S. Wik, forteller om sterk fokus på konsolidering innen transportrelaterte bedrifter.

Solid vekst

- Etter en nedgang i omsetning for transportsektoren på 8,3% ifjor, har bransjen igjen tro på solid vekst og positiv utvikling. Flere bedrifter opplevde gode tider fram mot 2009 og har muskler til å vokse ved oppkjøp, mens andre ser at tiden er inne for å realisere gevinster, sier Wik.

Forsiden nå