Lillehammer kommune har investert i en Scania G490 4x4+2 med Allisons helautomatiske girkasse fra 4000 Series. Den brukes blant annet til vintervedlikehold.

Brøyter med Allison-girkasse

Lillehammer kommune har investert i en Scania G490 4x4+2 med Allison helautomatisk girkasse.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Etter å ha prøvekjørt en Scania G490 4x4+2 med Allisons helautomatiske girkasse fra 4000 Series i 2017 innså driftssjef Bjørnar Karlsen at den hadde vært perfekt for snørydding i kommunen hans.

LES OGSÅ: Eneste av sitt slag

- De største fordelene jeg ser med Allisons girkasse, er at den er solid og pålitelig, og at den har minimale vedlikeholdskostnader, sier Karlsen i en nyhetsmelding fra Allison Transmission. - Myk start og rask akselerasjon med kontinuerlig kraftforsyning til drivhjulene gjør kjøringen både behagelig og sikker, fortsetter han.

En skrånende by

Bratte og isete bakker med mange stopp og start gjør at brøytingen blir mye enklere med en lastebil med firehjulsdrift og Allisons helautomatisk girkasse.

Lillehammer er en by med gammel bebyggelse og smale gater, bygget i skrånende terreng, noe som gjør snørydding til en utfordrende oppgave.

I 1994 var Lillehammer vertskap for vinter-OL, ikke minst på grunn av de gode snøforholdene. Vinteren 2017/2018 har snødybden vært 150 cm på det meste i Lillehammer, og kommunens snøfylling var full allerede i begynnelsen av februar.

Lasting i lav fart

Bilen er utstyrt med både frontplog og midtskjær. I tillegg til brøyting brukes den også til strøing og bortkjøring av snø fra byens gater.

Bratte og isete bakker med mange stopp og start, gjør at brøytingen blir mye enklere med en lastebil med firehjulsdrift og helautomatisk girkasse.

I tillegg til brøyting brukes også den Allison-utstyrte Scania-en til strøing og til bortkjøring av snø fra byens sentrale gater.

- Manøvreringen i meget lave hastigheter er veldig praktisk, siden vi ofte kjører sakte ved siden av hjullasteren som tar snøen opp fra bakken og laster den på lastebilen, sier Karlsen.

Hadde en fra før

I Lillehammer kommune var de ikke helt ukjente med fordelene med Allisons girkasser, siden de allerede hadde en feiebil med helautomatisk girkasse.

- Vi har ikke hatt noen problemer med girkassen verken i den eller i vår nye brøytebil. De går og går så lenge man tar seg av det planlagte vedlikeholdet, sier Karlsen i nyhetsmeldingen.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS