Fri Sikt sett fra sjøen.

Bygger 65 leiligheter i Ålesund

Peab K. Nordang skal bygge første byggetrinn i boligprosjektet Fri Sikt på Volsdalsberga i Ålesund.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Byggherre er selskapet Fri Sikt Volsdalsberga, som eies 60 prosent av Ulsmo Eiendom og 40 prosent av Peab Eiendomsutvikling Nord. Fri Sikt Volsdalsberga utvikler en ny bydel med inntil 150 leiligheter på Volsdalsberga i Ålesund, like ved Color Line Stadion. Boligene skal bygges over to trinn.

- Jeg er veldig glad og stolt over at vi ble valgt som totalentreprenør på første byggetrinn. Prosjektet går over flere år, og er et sikkert fundament for både Peab K. Nordang og våre lokale leverandører, sier administrerende direktør Kjetil Nordang.

God byggkvalitet

Arbeidene starter omgående. Første byggetrinn består av tre leilighetsbygg med totalt 65 leiligheter, som skal stå klare i januar 2021. Det blir i alt 14 ulike leilighetstyper i størrelse fra 47-183 kvadratmeter. I tillegg skal det anlegges parkeringskjeller under byggene.

- Fri Sikt er et prosjekt som passer oss som hånd i hanske, både med tanke på erfaring og kompetanse. Her får våre dyktige fagarbeidere en interessant og utviklende arbeidshverdag. Vi har også god erfaring fra tidligere samarbeid med byggherren, som er minst like opptatt av god byggekvalitet som oss. At vi igjen får tillit av byggherren er en ekstra motivasjon til alle våre ansatte, sier Nordang.

Storslått fjordutsikt

Alle de tre byggene vil ligge tett på fjorden, og leilighetene får storslått utsikt over Borgundfjorden og Sunnmørsalpene.

- Det unike med Fri Sikt er at alle leilighetene får utsikt mot sjøen. Prosjektet utføres med stigning fra havet og nordover, slik at også leiligheter i første etasje i de bakre husene får utsikt, forteller Ingerid Ulstein, administrerende direktør i Ulsmo Eiendom.

Området rundt boligene vil bli oppgradert til et unikt og flott rekreasjonsområde.

Fri Sikt er tegnet av arkitektkontoret Niels Torp AS.

Powered by Labrador CMS