Nils Hafnor er daglig leder og medeier i Wilco AS. Her har vi plassert han i et miljø med containerhengere under produksjon.
Nils Hafnor er daglig leder og medeier i Wilco AS. Her har vi plassert han i et miljø med containerhengere under produksjon.

Bygger det meste fra bunnen

Tilhenger og påbyggerprodusenten Wilco AS flyttet nylig inn i flunkende nytt anlegg på Hensmoen ved Hønefoss. Daglig leder og medeier Nils Hafnor ser lyst på fremtiden for bedriften, som bygger det meste fra bunnen av etter kundenes ønsker.

For drøyt fem år siden overtok Hafnor og hans daværende arbeidsgiver, TI Industrier AS, Wilco som ble etablert i 1978. Frem til nylig hadde bedriften tilhold på Bergermoen i Jevnaker, men flyttet over både fylkes- og kommunegrense til Hensmoen industriområde hvor hovedaksjonær TI Industrier har sitt anlegg og har bygd produksjonslokaler som egner seg ypperlig til lastebilpåbygg. Fordelen er ikke bare at Wilco dermed har fått et meget moderne anlegg, men også at TI Industrier er en viktig underleverandør når det gjelder komponenter i stål og andre metaller. Med platesaks som klarer stål opptil 16 mm tykt og 6 meter langt, og kantpresse som knekker like lange dimensjoner, kan Wilco få spesialtilpassede komponenter rett over gårdsplassen.

Gjør det meste selv

Stadig flere norske tilhengerleverandører har valgt å få hengere og påbygg produsert i utlandet. Hos Wilco er det annerledes. Her bygger man alt fra bunnen og opp. Selv chassisrammene sveises sammen i den 1200 kvadratmeter store produksjonsbygningen på Hensmoen. Om kort tid tar bedriften også i bruk en flunkende ny lakkboks som er 5 meter bred og 14 meter lang. Man har altså kontroll med produksjonen fra A til Å. Komponenter som aksler, hengerfester og lamper kjøpes inn fra anerkjente leverandører. Dermed er man sikret kvalitet også på innkjøpte deler, samtidig som det er enkelt å få fatt i reservedeler over hele landet.

Komplett program

- All produksjon skjer etter bestilling, og vi kan levere omtrent alt, sier Hafnor. - Et hovedprodukt er riktignok hengere for container og andre typer vekselflak, men ellers leverer vi det meste kundene måtte ønske av både hengere og påbygg. Vår styrke ligger først og fremst i skreddersøm, og da strekker vi oss langt for å tilfredsstille kundenes ønsker.

Wilco har opparbeidet seg et godt renommé for å levere kvalitetsprodukter. - Vi legger stor vekt på korrosjonsbeskyttelse og har funnet en metode som er meget motstandsdyktig i mange år mot saltsørpe og andre påkjenninger på norske vinterveier. Når en henger er like pen etter flere års bruk, er det selvsagt en stor fordel for bileieren, men også en god reklame for oss. En henger kan gjerne vare like lenge som tre biler når kvaliteten er riktig.

Kundene er alt fra enbilseiere, via lastebilforhandlere som leverer komplette vogntog, til flåteeiere, og de finnes over hele landet.

Wilco satser også på å drive service og reparasjoner på påbygg og tilhengere. Her er gunstig beliggenhet bare et steinkast fra E16, hovedfartsåren mellom Østlandet og deler av Vestlandet en stor fordel.

Miljøet vel ivaretatt

Det er lagt vekt på økonomi og miljø i det nye anlegget, forteller Hafnor. Oppvarmingen skjer ved hjelp av varmepumpe som henter jordvarme fra seks brønner på til sammen 1300 meters dybde. Produksjonshallen har gulvvarme fra rundt 5 km med vannrør. - Vi så hvor økonomisk fordelaktig dette er på strømregningen fra den kalde perioden tidligere i vinter. I tillegg gir gulvvarme et meget godt arbeidsklima, foruten at vi at lett kan tine bort snø og is på kjøretøyer om vinteren. Rist med avløp tar unna vannet.

- Jeg føler vi nå står godt rustet med et anlegg som vil være moderne og hensiktsmessig i mange år fremover, avslutter Hafnor.

 

 

Forsiden nå