Direktør prosjektutvikling i Entra, Per Ola Ulseth, og direktør Birte Almeland i Veidekke Bygg Vest signerte kontrakten for bygget som blant annet skal huse nytt skattekontor i Trondheim.

Bygger for Entra i Trondheim

Veidekke har fått i oppdrag å oppføre et ni-etasjers miljøsertifisert kontorbygg i Trondheim sentrum.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Oppdragsgiver er Entra ASA, og største leietaker blir Skatteetaten. Kontrakten er en totalentreprise verdt 223 millioner kroner.

Bygget skal sertifiseres i henhold til miljøstandarden Breeam-Nor Excellent med energimerke A. Prosjektet får en sentral beliggenhet i Holtermanns veg like ved Lerkendal stadion. Kontorbygningen blir på 11.500 kvadratmeter fordelt på ni etasjer og kjeller.

Skatteetaten

Prosjektet får en sentral beliggenhet i Holtermanns veg like ved Lerkendal stadion. Kontorbygningen blir på 11.500 kvadratmeter fordelt på ni etasjer og kjeller.

Fasadene blir i eloksert aluminium, med store glassflater i første og andre etasje inn mot et torg på bakkenivå med muligheter for utendørs servering. I første etasje blir det personalrestaurant, kaffebar og kundepunkt for besøkende til Skatteetaten. I kjelleren blir det et stort antall parkeringsplasser for sykler med sykkelvask og garderobefasiliteter.

Kontoretasjene  skal ha fremtidsrettede tekniske løsninger, gode takhøyder og rasjonelle bærekonstruksjoner som gjør at bygget kan tilpasses brukerne. Skatteetaten blir den største leietakeren i bygget og skal disponere første til og med femte etasje.

- Vi gleder oss til å ønske Skatteetatens ansatte velkommen til det nye bygget som vil ligge på kunnskapsaksen på Elgeseter i Trondheim. Planleggingen og oppføringen av nybygget i Holtermannsveg er et stort prosjekt for Entra og viktig for utviklingen i denne bydelen, sier direktør for prosjektutvikling Per Ola Ulseth i Entra.

Samarbeider mot kriminalitet

- Vi takker så mye for tilliten og oppdraget vi har fått av Entra. Det å utvikle og bygge fremtidsrettede miljøbygg er noe vi setter stor pris på å gjøre. Veidekke og Skatteetaten har dessuten en landsdekkende avtale der vi samarbeider i kampen mot kriminalitet i bygg- og anleggsbransjen. Da er det ekstra stas at det er nettopp Skatteetaten som skal flytte inn her, sier distriktsleder Ståle Brovold i Veidekke.

Byggearbeidene er igangsatt, og det hele skal stå ferdig i januar 2020.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS