Slik skal SKFs nye hovedkontor, etter at selskapets gamle sentrallagerbygg er ombygget til hovedkontor.
Slik skal SKFs nye hovedkontor, etter at selskapets gamle sentrallagerbygg er ombygget til hovedkontor. (Illustrasjon: Veidekke)

Bygger nytt hovedkontor for SKF

Veidekkes datterselskap Billström Riemer Andersson Bygg AB har signert kontrakt om å bygge SKFs nye hovedkontor i Göteborg.

SKFs nye hovedkontor skal bygges i selskapets gamle sentrallagerbygg og blir dermed værende i SKFs «vugge» i Gamlestaden i Göteborg. Å tilpasse den gamle lagerbygningen til dagens behov og arbeidsform krever omfattende ombygging av et areal på ca. 16.000 kvadratmeter.

- Vi har vurdert ulike alternativer og har funnet at det klart mest fordelaktige er å gjenbruke og bygge om det tidligere sentrallageret. Slik utnytter vi lokaler som i dag står ledige, skaper nye forutsetninger for å arbeide på tvers av virksomhetene og stimulerer til effektivt samarbeid og kommunikasjon. Dessuten blir bygningen mer areal- og energieffektiv, sier Christian Johansson, CFO og SVP i SKF.

Lyse og åpne områder tilpasset møter, samarbeid og prosjektaktiviteter skal prege bygningen, men det blir også plass for å jobbe uforstyrret på egenhånd.

Bygningen skal ferdigstilles til bærekraftstandarden LEED nivå Gold, med løsninger som reduserer energibruken og med mål om større velvære for de som oppholder seg i bygningen. SKFs nye hovedkontor skal stå innflyttingsklart sommeren 2020.

SKF leverer teknologi for lager og lagerenheter, tetninger, megatronikk og smøresystemer og -tjenester til kunder over hele verden fra sin base i Göteborg. Selskapet har ca. 45.000 ansatte.

Billström Riemer Andersson (BRA) AB er et datterselskap av Veidekke ASA med base i Göteborg, med en årlig omsetning på 1,5 milliarder svenske kroner og 250 ansatte.

Forsiden nå