Cats nye 340F UHD (Ultra High Demolition) rivningsmaskin på 48,2 tonn (i forgrunnen) ble lansert på Bauma.

Cat 22 meter til værs

Franske Demlone og nederlandske STC produserer ikke lenger riveaggregater og spesialbommer for Caterpillar. Cat vil fremover selv designe, produsere utstyret og levere rivningsmaskinene ferdig fra sin fabrikk i Gosselie i Belgia.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

På Bauma var det debut for «Cat-river’n» 340F UHD (Ultra High Demolition) på 48,2 tonn med riveaggregat i full «høydestrekk» på 22 m. 48-tonneren kan strekke seg 14,6 m i horisontalplanet med 3,6 tonn i stikkespissen.

Nykommeren har Steg IV-motoren C9.3 med effekt på 228 kW/310 hk og hydraulikkapasitet på 570 l/t. Trykk og mengde kan programmeres/lagres for 20 forskjellige redskap.

Det kraftige, justerbare understellet (5,04 m langt) med 600 mm belteplater kan breddejusteres fra 2,99-3,49 m.

Den rommelige og spesialdesignede førerhytta som kan tiltes bakover, har ekstra forsterket glass i de store front- og takvinduene beskyttelsesgitter.

Cats nye 340F UHD (Ultra High Demolition) rivningsmaskin på 48,2 tonn (i forgrunnen) ble lansert på Bauma.

Vindusviskerne på begge vinduene har parallellføring. Maskinen er utstyrt med et stabilitetssystem (dekker 360 grader) som gir føreren via monitoren kontinuerlig informasjon om riveredskapets posisjon og varsler når stabilitetsgrensen overskrides.

48-tonneren som er markedsklar sent i år, tidlig neste år, er utstyrt med hydraulisk bomkobling som gjør det enkelt å skifte til vanlig graveaggregat.

Powered by Labrador CMS