En kraftig snøstorm traff østlandsområde 4. mai, og på Jessheim var det få som besøkte Cat-konvoien den dagen.
En kraftig snøstorm traff østlandsområde 4. mai, og på Jessheim var det få som besøkte Cat-konvoien den dagen.

Cat-konvoi fra sør til nord

I en måned har Pon Equipments Cat-konvoi vært på veien fra sør til nord. 11 steder er blitt besøkt, og fremmøtet til "vårens vakreste maskineventyr" har vært bra.

Første stoppested var Hovinmoen Grustak på Jessheim (Akershus) 3.-4. mai. Der ble konvoien møtt med strålende sol og godt fremmøte av maskininteresserte. Dagen derpå slo imidlertid Kong Vinter til og dekket til maskiner, utstillertelt og folk med et voksent snølag, og det var langt mellom besøkene av maskininteresserte i det voldsomme snødrevet.

Men nok om været.

Godt besøk

A&T var blant de ca. 200 som var innom Cat-konvoien på Pon-avdelingen på Rudshøgda (Hedmark) 6.-8. mai. Her var det muligheter til å prøvekjøre et velassortert utvalg av Cat-maskiner, samt prøvekjøring av både Peugeot- og Mercedes Benz-biler. Bertel O. Steen (BOS) har vært en av samarbeidspartnerne på turen, og på Rudshøgda sto "Truck of the Year-vinneren2009", Actros 2655K 6x4 med Zetterbergs Euro-dumperkasse til disposisjon for de lastebilinteresserte. Og de var det mange av, forteller salgssjef Torstein Døvre i BOS last & buss i Hedmark/Oppland.

Scanlaser AS, Gjerstad mek., Atlas Copco, Indexator og DnB Nor Finans har vært med på store deler av reiseruten og var også representert på Rudshøgda.

Det var også Hedemarken Maskinlag som har restaurert en Cat 15-dozer fra 1930. Den var den femte Cat-maskin som ble solgt i Norge, og Pay & Brinck (Pon) leverte dozeren til Kjeller Flyfabrikk i september 1931. Den gamle 2,6-tonneren er i godt hold, og motoren på 25 hk maler som en katt. Med nok drivstoff (bensin, parafin, alkohol) innabords har den gamle en topphastighet på5,8 km/h.

Nordover

Etter Rudshøgda besøker Cat-konvoien Otta (20.-21. mai), Oppdal (25. mai), Pon-avdelingen i Trondheim (26. mai) og Verdal (27. mai).

I Nordland vil Cat-konvoien stoppe i Mosjøen (31. mai), Mo i Rana (1.juni), Bodø (2. juni), Narvik (3. juni) og Sortland (4. juni). I nord er det Cat-graverne 301.8C, 308D og M316D og hjullasterne 906H og 950H som blir vist.

MAN er samarbeidspartner i nord og har stilt med lastebiler.

Forsiden nå