Crafter 4Motion er et fullblods of road-kjøretøy.
Crafter 4Motion er et fullblods of road-kjøretøy.

Crafter 4Motion klar for Norge

Harald A. Møller introduserer off road-Crafter på det norske markedet.

- Vi har latt selgere fra våre spesialiserte forhandlere teste ut bilens egenskaper og løsninger med hensikt å få innspill om et evtentuelt markedspotensial i Norge. Tilbakemeldingene har vært svært positive og vi kan derfor med stolthet og glede informere om at vi vil introdusere Crafter 4Motion på det norske markedet! sier nyttekjøretøysjef Harald Frigstad i Harald A. Møller til AT.no

Anlegg&Transport testet «ekstrem-varebilen» i Malaga i vår, og konkluderte som følger:

Les hele saken her!
Crafter 4Motion er like god som pick up-en Amarok, mener A&Ts reporter.
Crafter 4Motion er like god som pick up-en Amarok, mener A&Ts reporter.

«Når VW Crafter kommer med 4x4, er det ikke en utgave med vanlig landeveisløsning, men et fullblods offroad-kjøretøy som kommer seg frem under de aller vanskeligste kjøreforhold. Denne er like god som Amorok», skrev vår reporter.

Spesialbygd

Harald A. Møller opplyser at Crafter 4Motion vil kunne leveres på de fleste karosseriutgaver, både som Crafter 35 og 50 (dvs. varebil kl. 2, personbil eller lett lastbil > 3.5 tonn). Bilen bygges om av Achleitner i Østerrike, som er en anerkjent leverandør av ekstreme 4x4-kjøretøy.

4Motion-pakken består blant annet av: Permanent firehjulsdrift, reduksjonsgir, sperre på senterdifferensial samt på for- og bakaksel. Bilen kommer med ny forstilling med modifiserte støtdempere, fjærer og stabilisatorstag. For å opprettholde de gode off road-egenskapene leveres Crafter 4Motion uten ESP, men med Hill Holder.

Priser

Pristillegget for 4Motion er ca. 220.000,- eks. mva på kundepris over en tilsvarende bakhjulsdreven utgave, for varebil kl. 2. En Crafter 35 A=32 163 TDI kassevogn vil koste fra ca. 520.000,- eks. mva (633.000,- ink. mva)

- Siden alle 4Motion-utgavene må enkeltgodkjennes vil det som kjent være aktuell egenvekt som er avgjørende for hvilken avgift og dermed også pris for bilen, påpeker Frigstad.

Bilen skal være tilgjengelig fraførste kvartal 2013.

- Typiske kundegrupper er energiselskaper, redningsetater, kommunale etater, gruvedrift og servicebiler som benyttes på anlegg, sier Frigstad.

Oslorunden med VW Crafter Oslorunden med 4X4 MB Sprinter Oslorunden med Fiat Doblò

TEST: 
TEST:
TEST:

Forsiden nå