Administrerende direktør i Cramo AS, Bent Nygren.
Administrerende direktør i Cramo AS, Bent Nygren.

Cramo kjøper seg opp

Cramo AS er kommet til enighet om å overta ansatte og eierandeler i Lambertsson AS og Kranpunkten AS.

 Kjøpet omfatter hele utleieflåten, installasjonsvirksomheten og eksisterende kundekontakter for virksomheten i Norge. Overtakelsen er planlagt til å skje i første kvartal 2013.

Virksomhetene som overtas drives fra Lillestrøm og Tromsø, og omsetter for ca. NOK 130 millioner på årsbasis. Lambertsson har 30 ansatte og Kranpunkten har sju ansatte. Alle tilbys fast ansettelse i Cramo AS.

Lambertsson er norges femte største utleievirksomhet og har hovedvekt på flyttbare lokaler, byggmaskiner og provisoriske el-installasjoner.  Kranpunkten er et ledende firma på liftutleie. Begge firmaene har en betydelig utleie til Peab, men også omfattende utleie til den norske byggebransjen.

- Passer perfekt

- Begge virksomhetene passer perfekt i Cramo sin strategi for fortsatt vekst i Norge, sier Bent Nygren, administrerende direktør i Cramo AS.

- Cramo opererer i samme bransje, så vi er allerede kjent med både sortiment og de fleste kundene. Samtidig har både Lambertsson og Kranpunkten stor kapasitet og kompetanse når det gjelder brakker og flyttbare lokaler, byggmaskiner, lifter og provisoriske installasjoner. Dette innebærer en forsterkning av tilbudet til Cramo sine kunder, fortsetter han.

Utvidet samarbeid med Peab

I forbindelse med kjøpet signerer Cramo og Peab, som eier Lambertsson AS, en norsk og nordisk samarbeidsavtale som går over flere år.

- For Peab er dette en strategisk outsourcing av vår maskinpark. Vi ser at Cramo er den aktøren som har de beste forutsetningene for å tilfredsstille Peab Norge sine fremtidige behov i hele Norge, sier Petter Moe, administrerende direktør i Peab Norge.

- Peab er en meget respektert aktør på det Norske markedet, så det er åpenbart at denne avtalen er av stor betydning for oss, sier Bent Nygren.

 

Forsiden nå