DAF XF105.510 Nordic Edition.
DAF XF105.510 Nordic Edition.

DAF Nordic Edition

DAF starter nyåret med å tilby en konsept-trekkvogn under tittelen Nordic Edition.

Vi har tidligere fortalt om DAFs nye XF-serie med Euro 6-motor, men den kommer ikke i produksjon før senere i år. Dessuten er det viktig å ha et Euro 5-program å tilby hele 2013. DAF XF105.510 Nordic Edition er en konsept-trekkvogn utstyrt for å tilfredsstille krevende nordiske kunder. I drivlinjen finner man DAFs kraftigste motor på 510 hk, ZF AS-Tronic automatisert giring og matchende retarder fra ZF:

Velutstyrt

Også på andre måter er XF105 Nordic Edition velutstyrt. Standard er det store Super Space Cab-førerhuset hvor man finner utstyr som mikrobølgeovn, kaffetrakter, kjøleskap, spesialisolasjon for selv den mest ekstreme nordiske vinterkulde, dieselvarmer, klimaanlegg, førerstol av toppmodell, samt naturligvis stereoanlegg og annet komfortutstyr.

Utvendig finner man blant annet sideskjørt, verktøyskap, nydesignet lysbjelke bak og lakkering som sammen med det i vikingmotivet på førerhuset gjør at bilen skiller seg fra mengden. Konseptbilen lagerføres i sort og hvitt, men alle farger kan leveres på bestilling.

For sjåføren

Sjåføren får selvsagt sitt. Med bilen leveres en iPad fullastet med DAF-info, innbundet i spesialdesignet skinnomslag. Videre er det tatt frem en eksklusiv sjåførjakke i skinn med Nordic Edition-logo.

LES OGSÅ:

Forsiden nå