Den første FH-en solgt for rekordpris

Den første FH-en solgt for rekordpris

Men prisen var likevel en liten nedtur.

Den første serieproduserte nye Volvo FH ble solgt på eBay til inntekt for veldedige formål. Vinnerbudet på 150 000 euro, ca. 1,1 millioner kroner, overstiger den faktiske markedsprisen. Alle inntektene går til Star for Life-programmet, en sør-afrikansk veldedighetsorganisasjon som jobber for å redusere antall HIV-positive elever i videregående skole i landet.

Auksjonen på eBay hadde i alt nesten 165.000 besøkende. 35 budgivere fra hele Europa ga mer enn 95 bud på den første nye Volvo FH i løpet de ti dagene auksjonen pågikk. Det ble tidlig klart at vinnerbudet ville bli høyt, siden markedsprisen ble passert etter bare én dag.

- Vi er veldig stolte over at så mange var villig til å betale så mye for den første nye Volvo FH. Det sier mye, ikke bare om lastebilens verdi som enestående samlerobjekt, men om hvor attraktiv den er som helhet, sier Claes Nilsson, administrerende direktør i Volvo Trucks.

Nå stusser du kanskje litt over at bilen ble solgt for 1,1 millioner, når vi i AT.no forrige uke skrev at budet var oppe i 1,6 millioner.

Dessverre var det noen budgivere som trakk seg i løpet av prosessen og prisen falt dermed noe.

Det kom imidlertid Jean-Pierre Ducournau, grunnleggeren av Ducournau Transports i Frankrike, til gode. Det var han som fikk vinnerbudet, og et tilskudd til sin allerede store flåte på mer en 300 Volvo-lastebiler.

- Jeg er begeistret over å ha vunnet auksjonen. Jeg var også den første som i Sør-Frankrike ble eier av den første Volvo F12. I tillegg har jeg over flere tiår støttet ulike veldedighetsauksjoner, sier Jean-Pierre Ducournau.

Forsiden nå