SLUTT: Owe Beck tar seg her en hvil på skuffa på en Kobelco-maskin på MaskinExpo i Stockholm i 2014. Nå er svenske Beck Maskin solgt til et finsk selskap.

Derfor selger Beck det svenske selskapet

FORTSATT SAMARBEID: - Jeg har holdt på med dette i 40 år.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Owe Beck (71) er klar og stødig i stemmen, men kjenner det etter hvert på kroppen at han nærmest har pendlet frem og tilbake til Sverige i «haugevis» av år.

Det er gründeren selv som har holdt i Beck Maskin Sverige AB, altså selskapet i Sverige, mens sønnen Christian (45) har tatt ansvar her hjemme i Norge. Men nå er Sverige-eventyret over, for tidlig i november signerte Owe Beck papirene som bekrefter at finske KH Koneet Group Oy kjøper Beck Maskin Sverige AB.

- Jeg skal innrømme at det var litt vemodig da jeg signerte kontrakten i Stockholm tidligere denne uken. Men jeg har holdt på der borte siden 1990, først med Minimaskiner og deretter Beck Maskin de siste 15 årene. De senere årene har jeg slitt litt med helsa, og har ikke orket å reise over så ofte. Da vi fikk tilbudet fra KH Koneet Group Oy som har Kobelco og flere merker i Finland, følte vi det var greit, sier Owe Beck i dette intervjuet med AT.no.

- God avtale

FULL FART: I Norge har Beck Maskin AS bygget nytt bygg, og satser tungt på salg og service av anleggsmaskiner, hovedsakelig Kobelco-maskiner. På bildet er tre svarte Kobelco-maskiner som ble solgt til Bjørn Furu Maskinentreprenør fra Kråkstad i februar 2019.

Avtalen innebærer at det finske selskapet leier næringsbyggene i Göteborg og Stockholm fra Beck-familien de kommende seks årene. Beck Maskin Sverige AB holder til i disse lokalene, og med denne leieavtalen blir ikke overgangen for ansatte og kunder fra tidligere eiere til nye eiere så brå.

- Vi bygde for seks-syv år siden i Göteborg og for noe lengre siden i Stockholm, og vi eier fremdeles disse byggene. Dette var en god avtale for oss, sier Owe Beck som er en av de virkelig store veteranene i maskinsalgbransjen.

Vil «ta det piano»

- Jeg har holdt på i 40 år med anlegg, helt siden 1979 da jeg begynte hos Caterpillar-forhandleren Pay & Brinck AS. Jeg følte vel egentlig at nå var det greit å ta det litt piano, og kun være styreleder her i Norge, sier Beck.

I Norge er det «full fres». Beck Maskin AS har bygget nytt bygg på Langhus i Akershus, og selger Kobelco-maskiner som varmt brød. Salget er opp 34% i forhold til samme tid i fjor, og i all hovedsak er det Kobelco som tar av. Ekstra gøy er det med Kobelco-suksessen for Owe Beck, for det var han som startet opp med nettopp Kobelco i Norge i 1982.

Selv om det svenske selskapet altså er solgt, vil det være tette bånd til de nye eierne. Beck tror at de fire Kobelco-importørene i Norge (Beck Maskin AS og Entrack AS), Sverige (Beck Maskin Sverige AB) og Finland (KH Koneet Group Oy) samlet vil selge minst 500 Kobelco-maskiner i året. Han sier at alle selskapene er innstilt på å samarbeide både med maskiner og service.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS