Det er et kjent problem at enkelte transportører har problemer med å stille penger til berging. Dette er vanskeligere enn selve bergingen sier Vidar Nilsen. Foto: NLF

- Det er krangling om penger hele tiden

NLF snakker med en lei bilberger som venter på å få bankgaranti fra en utenlandsk transportør i en video publisert 16. januar (lenke i teksten under).

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Tirsdag 16. januar var en dag med snøkaos og lastebiler som sto fast på Østlandet. Norges Lastebileier-Forbund (NLF) tok turen ut med kamera for å sjekke hvem som sto fast og om de nye reglene med ansvarliggjøring av transportkjøper fungerte.

SE VIDEOEN HER!

NLFs Stein Inge Stølen sendte direkte på Facebook mens han snakket med bilberger, vogntogsjåfører og transportkjøper ved riksvei 22 på Gjelleråsen i Akershus.

Bilberger Vidar Nilsen forteller at det er problemer med å få penger fra enkelte utenlandske transportfirmaer.

- Vi gjør bergingen på en times tid, og så må vi krangle i to for å få penger. Det hører ingensteds hjemme. Det er krangling om penger hele tiden, sier han lettere oppgitt, mens han venter på at sjåføren på et utenlandsregistrert skal få sjefen sin til å stille bankgaranti.

Situasjonen løste seg da Stein Inge Stølen tok turen til kjøperen av transport-tjenesten og minte denne om ansvaret selskapet hadde (se egen video). Da ble penger raskt stilt til rådighet og bergingen kunne gjennomføres. 

 

Powered by Labrador CMS