- Jeg er "Bygdetullingen som trakk mot byen", sier Erik Engelien, adm. direktør i Volvo Norge.
- Jeg er "Bygdetullingen som trakk mot byen", sier Erik Engelien, adm. direktør i Volvo Norge.

Dette klarer ikke Volvo-sjefen seg uten

Adm. direktør Erik Engelien i Volvo Norge AS må iblant trekke seg helt tilbake. Les den første utgaven av «Ukens intervju» på AT.no.

- Hva er det første du gjør på jobben mandag morgen?
- Da tar jeg gjerne en runde i korridorene og hilser på og snakker med mine medarbeidere. Ettersom jeg bor så langt unna som i Valdres, er jeg ofte så tidlig på jobb på grunn av trafikken at jeg ikke treffer så mange. Derfor kan det godt hende jeg tar en runde senere på dagen også.

- Hvis du ikke hadde jobbet i denne bransjen, hvor hadde du jobbet da?
- Da hadde jeg gjerne arbeidet med reiseliv og helst noe som har med fjellet å gjøre. Fjellet gir gode dimensjoner i livet mitt.

- Hvilken samferdselsminister husker du best?
- Det er uten tvil Kjell Opseth. Han hadde stor gjennomslagskraft og sørget for at ting skjedde. Han lot ingen saker ligge unødig lengde.

- SAS eller Norwegian?
- Det blir litt som Ole Brumm: Ja takk, begge deler. Jeg har reist i mange år og har brukt SAS mye, men nå går det mer i retning av Norwegian. Jeg oppfatter det som et mer fleksibelt selskap som står for mange av de samme verdiene som Volvo.

- Hva kan du ikke klare deg uten?
- Jeg kan ikke klare meg uten å trekke meg helt tilbake nå og da og trekke pusten uten å skulle tenke jobb. I en ellers travel hverdag er det viktig for meg å skille helt mellom jobb og privatliv.

- Hva tenker du når du hører ordet «veistandard»?
- Rent generelt tenker jeg at vi har en veistandard som ikke er mye å skryte av, og særlig er dette tanker som gjør seg gjeldende når jeg kjører vestover og nordover.

- Hva er det beste med å bo i Norge?
- Jeg setter stor pris på våre fire årstider. Jeg synes det er flott at det skifter så sterkt som deg gjør, selv om sommeren kanskje ikke har svart til forventningene rent værmessig. Jeg er også veldig glad for at Norge har kommet så langt på mange områder.

- Hva synes du om at svenske kontrollmyndigheter nå bare vil tillate EUs mål og vekter ved grenseoverskridende trafikk til og fra Sverige?
- Her vet ikke beslutningstagerne i «polisen» hva de gjør og hvilke konsekvenser dette vil kunne få for økonomien, miljøet og trafikksikkerheten på veiene.

LES OGSÅ: Firkantet praksis av mål og vekt

- Internett eller trykt medium?
- Det blir litt Ole Brumm her også. Nettaviser og annen informasjon på nett blir stadig viktigere. Samtidig er det godt å kunne sette seg ned i ro og mak og lese en avis eller et tidsskrift på papir. En god bok foran peisen skal være på papir og ikke på en PC.

- Hvis noen skrev en biografi om deg, hva ville tittelen ha vært?
- Da kan jeg tenke meg «Bygdetullingen som trakk mot byen». Jeg har mine røtter og hjertet godt plantet i bygdemiljøet, men samtidig en interessant jobb som trekker meg til byen hver uke.

LES OGSÅ: Ny Volvo sett i Hallingdal

Vårt nyopprettede nettsted AT.no vil hver uke bringe et intervju med en sentral person innenfor transport- eller anleggsbransjen.

 

Forsiden nå