Bildet er symptomatisk for de to fremste plassene i kampen om EM-trofeet i Truck Race.
Bildet er symptomatisk for de to fremste plassene i kampen om EM-trofeet i Truck Race.

Dramatikk og spenning i Truck Race

Jochen Hahn leder mer enn på lenge, men det kan skifte fort.

De to EM-rundene i Truck Race etter sommerferien har bydd på stor spenning. Det kan godt hende at seierherren først kan utropes under da avsluttende rundene på Le Mans i Frankrike 13. og 14. oktober. Helgen før skal Truck Race-sirkuset en tur innom Jarama i Spania en gang til denne sesongen.

Jevnt etter Most

Det kan gå varmt for seg i Truck Race.
Det kan gå varmt for seg i Truck Race.

Ledende Jochen Hahn og sesongens «evige» toer, Antonio Albacete, har fulgt hverandre som skygger gjennom de fleste av årets EM-runder. Etter løpene i  Most i Tsjekkia den første helgen av september var avstanden mellom de to et fattig poeng i Hahns favør. De synes å ha sikret de to gjeveste plassene. Det er like hard kamp om bronseplassen. Etter Most lå Markus Oestreich best an med tre poeng foran Adam Lacko.

Endringer i Zolder

Den skal tidlig krøkes ...
Den skal tidlig krøkes ...

Det skulle skje relativt dramatiske endringer i Zolder i Belgia 22. og 23. september. En teknisk feil førte til at Albacete ble uplassert i det første av de fire løpene og mistet verdifulle poeng. I de tre øvrige fulgte de hverandre igjen som skygger, men sammenlagt kom Hahn ut med en ledelse på 19 poeng. Oestreich og Lacko fortsatte å kjempe om bronseplassen, og i Zolder var det sistnevnte som gjorde det absolutt best. Dermed gjenerobret han tredjeplassen i sammendraget og ligger 8 poeng foran Oestreich. Skal noen gjøre dem rangen stridig når det gjelder tredje- og fjerdeplassen, trengs det hjelp fra tekniske problemer eller utkjøringer.

De 10 beste sammenlagt

1. Joche Hahn (MAN) 430
2. Antonio Albacete (MAN) 411
3. Adam Lacko (Renault) 274
4. Markus Oestreich (Renault) 266
5.
David Vrsecky (Buggyra) 244
6. Markus Bösiger (Renault) 216
7. Domenique Lacheze (MAN) 136
8. Mika Mäkinen (MAN) 135
9. Anthonio Janiec (Renault) 88
10. Gerd Körber (Iveco) 61

Forsiden nå