Tore Warolin (foran) er på plass hos Pål Kristiansen og Balticum Frinab i Moss.
Tore Warolin (foran) er på plass hos Pål Kristiansen og Balticum Frinab i Moss.

Drømmen gikk i oppfyllelse

Dette er mannen Pål Kristiansen i Balticum Frinab håper å trekke mye kunnskap ut av. Kristiansen kaller nyansatte Tore Warolin for et ikon innen containerbransjen i Norge.

Warolin startet som teknisk sjef og selger i Balticum Frinab 1. februar. Han sitter på sjeldent mye erfaring etter å ha begynt i farens selskap da han var 17 år gammel. Selskapet var, ifølge Warolin, i 1965 først ute i Norge med produksjon av containere. Nå er Tore Warolin blitt voksen (62), og har 45 års erfaring i containerbransjen.

- Dette er noe jeg har drømt om. Warolin er et ikon i containerbransjen i landet. Selv vil jeg lære så mye som mulig av det han kan og bli bedre på det tekniske, sier daglig leder Pål Kristiansen i Baltikum Frinab. Spesielt innen områdene kvalitet og service håper Kristiansen Warolin vil bidra til at selskapet vil ta ytterligere steg fremover.

Satser videre

Tore Warolin drev Warolin AS fra 1986 til 2001. Etter dette startet han i BNS, der han var med på å bygge opp miljøavdelingen.

- Da den nye pensjonsreformen kom var meningen at jeg skulle jobbe noe redusert, men jeg valgte heller å slutte, sier Warolin.

Det ene ledet til det andre, og 1. februar startet han hos konkurrenten Balticum Frinab i Moss.

- Det er utfordrende å starte i Balticum, for dette er et firma som satser på kvalitet og vil øke omsetningen i fremtiden, sier Warolin.

Gjenvinning er det store

Han er ikke i tvil om hva selskapet vil satse sterk på i fremtiden. Gjenvinning har vært i vinden i flere år, og det er ingen signaler som tyder på at dette vil stoppe med det første. Lover og regler blir stadig strengere, og det ligger i tillegg mye penger å tjene i gjenvinning.

Men det har skjedd utrolig mye de siste 20 årene. Se på forskjellene på en container som ble produsert for 20 år siden, og en som er produsert i dag. De ser helt annerledes ut og har fått lengre levetid nå, sier Warolin og får anerkjennende nikk fra Pål Kristiansen.

Ny asfaltbalje

Balticum Frinab har flere nyheter. I mars kommer selskapet med en ny asfaltbalje, produsert i egen regi ved en fabrikk i Polen.

Asfaltbaljen rommer fra 13,5-17 m 3 og bygger på tidligere kvalitetsmodeller.

- Fasongen er den samme, men vekten er lavere. I tillegg er det en ny løsning med spakluke på baklemmen. Modellene kan også leveres med luftsylinder, forteller Pål Kristiansen.

Forsiden nå