Dacia Duster lanseres nå i Norge.
Dacia Duster lanseres nå i Norge.

Duster klar for Norge

4x4 SUV-en fra Dacia lanseres på det norske markedet.

 Dacia Duster er en SUV med firehjulsdrift til en pris som er overkommelig for de fleste. Den rimeligste versjonen med 1,5 liter dieselmotor på 110 hk koster fra 259.900 kroner.

Duster har vært en suksess internasjonalt siden den kom på markedet i 2010. På de første ni månedene ble det solgt mer enn 205.000 biler på verdensbasis, og i 2011 var Duster den mest solgte SUV-en i Frankrike.

Les også: Ny varebil til 100.000 kroner?

Renault-eid

Dacia eies med 99 prosent av Renault, og deler mye felles teknologi og komponenter med Renault/Nissan. Her i Norge er det Renault Norge (RBI Norge AS) og Motor Gruppen AS som vil stå ansvarlig for importen. Dacia Duster for det norske markedet produseres i Romania, men modellen produseres også i en rekke andre land over hele verden.

Bilen måler 4,31 m lang, og 1,82 m bredde, og har et bagasjerom på 408 liter (1.570 liter med nedfelte bakseter). I Norge lanseres en egen North Edition som er en velutstyrt spesialmodell med blant annet standardutstyr som ESP, radio med bluetooth, aircondition, varmeseter foran, skinnratt, automatisk kjørelys, fjernbetjening av dørene og fullsize reservehjul. Tilhengervekt er på 1.500 kg.

Dacia Duster har en 1.5 liters dieselmotor på 110HK, og 6. trinns girkasse. Snittforbruk utgjør kun 0,52 l/mil og CO2 utslipp er på lave 137 g/km.

21 forhandlere

I Norge tilbys Dacia Duster med 5 års garanti/100.000km. Bilen har også lave vedlikeholdskostnader, gjennom serviceintervaller på 1 år/20.000km.

Fra januar 2013 står 21 av landets Renault-forhandlere klare som Dacia-forhandlere. I løpet av et par år har importøren som mål at alle landets 31 Renault-forhandlere skal bli Dacia-forhandlere. I 2013 satses det på å selge minst 500 Dacia Duster på det norske markedet. Dacia har også flere andre interessant modeller som kan være aktuelle for det norske bilmarkedet, men foreløpig er det bare Duster det satses på.

- Dacia Duster er som skapt for norske forhold med sterke 4x4 offroadegenskaper, høy kvalitet og lav pris. Vi har tro på at Duster har potensial til å bli en ny «folke-SUV» i Norge, sier Jan Traaseth, administrerende direktør i Renault Norge i en kommentar.

Den kan også være aktuelt å ta inn andre modeller fra Dacia.

 

- Foreløpig er det ikke tatt noen endelig beslutning om andre Dacia modeller, sier Jan Traaseth, administrerende direktør RBI Norge AS til AT.no, men også andre modeller vurderes fortløpende.

- Blant annet er varebilen Dacia Dokker som ble introdusert i juli, en av modellene som er interessant for det norske markedet, fortsetter Traaseth.   

Forsiden nå