- Vi skal tilby gode kundeløsninger, sier salgs- og servicedirektør Erik Sollerud.
- Vi skal tilby gode kundeløsninger, sier salgs- og servicedirektør Erik Sollerud.

Egen Pon-avdeling for småmaskiner

Pon opprettet 1. oktober en egen avdeling som skal stå for markedsføring og salg av Cat-maskiner under 15 tonn. Avdelingen har ansvaret for småmaskinsalget i alle fire Pon-land, Norge, Sverige, Danmark og Nederland. Ole-Petter Holene, tidligere salgsdirektør i Pon Equipment AS, leder den nye avdelingen.

Ifølge Caterpillars prognoser er maskinmarkedet i de fire Pon-landene for 2011 på totalt 9632 maskiner innen Cats produktspekter. Av dette er 5863 maskiner, eller 61%, under 15 tonn.

Ikke kjent for småmaskiner

- Caterpillar er ikke kjent som en produsent av "små" maskiner, men Cats produktspekter dekker også de mindre tonnklassene. Skal Pons målsetting om å bli en verdensledende Cat-forhandler, er det i tillegg til oppkjøp av forhandlere, svært viktig å ta større markedsandeler av maskinsegmentet under 15 tonn. I 2009 hadde Pon-landene 6% av maskinsalget under 15 tonn. I 2012 er målsettingen 18%, sier Ole-Petter Holene (34) som leder Pons nye avdeling for småmaskinsegmentet.

Fem nye medarbeidere

Storsatsingen på småmaskinene innebærer at Pon (Norge) nå ansetter en salgs- og produktsjef, tre maskinselgere og en markedsanalytiker til den nye avdelingen. De nye medarbeiderne skal ha fokus på småmaskinsalget i områder med stor maskintetthet. De øvrige Pon-selgerne skal som tidligere også selge maskiner under 15 tonn. Salgsteam for småmaskiner ansettes også i de øvrige Pon-landene.

- Det kundene vil merke er at vi vil bli sterkere og større i småmaskinsegmentet, sier Ole-Petter Holene.

Flere ansettelser

Omorganiseringen i Pon (Norge) innebærer at service- og logistikkdirektør Erik Sollerud (44), "mister" logikstikkbiten, men blir salgsdirektør for det øvrige maskinsegmentet i tillegg til fortsatt ansvar for servicevirksomheten. Videre skal det ansettes ny salgssjef for nye maskiner, samt en ny kundeansvarlig for riksentreprenører/større entreprenør. Per-Olav Listou er kundeansvarlig for pukk- og grusleverandører.

Tilby løsninger

- Vi har i de senere årene jobbet målbevisst med å tilby våre kunder løsninger, ikke bare maskiner. Serviceavtaler er et stikkord i så måte. I 2003 hadde vi serviceavtaler på 14% av Cat-parken; i dag har 40% av Cat-maskinene 10 år eller yngre serviceavtaler. Fra 2003 er vår serviceavdeling blitt betydelig styrket. 250 av våre ansatte, 85% inklusive de 54 servicemekanikerne i Sydvaranger, er knyttet til serviceavdelingen i en eller annen form. I 2003 var halvparten av Pons ansatte knyttet til servicevirksomhet. Vi skal fremstå mer som en serviceorganisasjon enn "bare" en ren salgsorganisasjon, og det har vi langt på vei lyktes med, sier salgs- og servicedirektør Erik Sollerud.

Utvidet ansvarsområde

Pons adm. direktør, Inge Stensland, har også fått utvidet ansvarsområde. I tillegg til lederansvaret for Pon/Norge har Stensland nå salgsansvaret for bruktmaskinene i de fire Pon-landene, samt ansvaret for Pon Rental i Norge og Nederland. (Rental-avdelingene i Sverige og Danmark ble nylig nedlagt).

Forsiden nå