Bjørn Henning Evensen ved et skappåbygg solgt til Bring.
Bjørn Henning Evensen ved et skappåbygg solgt til Bring.

Ekeri Norge fyller 25 år

En av Norges største leverandører av påbygg og tilhengere, Ekeri Norge AS, har nettopp feiret 25-årsjubileum. Utviklingen i selskapet er meget god.

25-årsjubileet ble feiret med åpent hus 30. juni. Dette var et familiearrangement hvor det ikke minst ble lagt vekt på aktiviteter for de yngste. Det var også underholdning hvor bandet Vorspiel sørget for musikken. For de lastebilinteresserte ble det arrangert omlastingskonkurranse. Videre var det minimesse hvor Ekeri viste både nytt og brukt transportutstyr, og andre utstillere viste også sine transportprodukter. Kunder viste frem kjøretøyene sine, og fineste bruksbil ble kåret.

- Vi måtte koste på oss såpass, sier innehaver Bjørn Henning Evensen. - 2011 ble et bra år for oss, og 2012 ser ut til å bli enda bedre. Ut mai har vi hatt en økning i salget på 80% fra samme periode ifjor, og ordreboken er full ut hele året.

Startet som bileier

Evensen drev opprinnelig som lastebileier og hadde kjøpt produkter fra finske AB Ekeri OY (grunnlagt i 1945) i flere år da han fikk en forespørsel om han kunne tenke seg å selge Ekeri påbygg og tilhengere i Norge. Dette resulterte i etableringen av Ekeri Norge AS i 1987. Den første tiden solgte Evensen Ekeris produkter ved siden av at han drev sitt eget transportfirma. Etter hvert ble det imidlertid hovedvekt på Ekeri. Påbygg og hengere fra andre produsenter kom til etter hvert.

I 1995 kjøpte Ekeri Norge et næringsbygg med verksted og vaskehall på Prøven industriområde sør for Raufoss. Her har det skjedd utvidelser og modernisering flere ganger, og anlegget fremstår i dag som et moderne påbyggerverksted. I jubileumsåret har Ekeri Norge 24 ansatte.

Forsiden nå