Her er en av de tre første JCB 19E-TEC på batteri på plass ved hovedkontoret til Rosendal Maskin i Askim. Snart skal den første leveres til kunde.

Elektriske minigravere på tomta

Rosendal Maskin AS fikk i sommer de tre første elektriske JCB-minigraverne inn på tomta i Askim.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

JCB- og Doosan-forhandleren med hovedkontor i Østfold-byen, har ventet en tid på de første JCB-minigraverne på batteri. Nå er de altså på plass.

To av de tre maskinene er solgt og skal leveres til Ramirent om kort tid. Den tredje skal vises på maskinutstillingene til MEF i Våler (Østfold) 30. og 31. august, samt på Dyrsku’n 13.-15. september i Seljord. Også i vinter, på Arctic Entrepreneur på Gardermoen, viste Rosendal Maskin den nye el-graveren. Da var det imidlertid en maskin som skulle tilbake til JCB i England, mens nå er maskinene altså klare for markedet.

Fire timer

Ingen tvil om hva som er energikilden på denne maskinen. Foto: Rosendal Maskin

JCB 19E-TEC (1,9 tonn) har driftstid på 4 timer ved kontinuerlig drift, og kan brukes fra -10 til +40 grader. Ladetiden på maskinen er 8 timer med standard lader. Utvendig støy er redusert med hele 7dB og passer godt til arbeid inne og i trange områder der støy og utslipp er en utfordring.

JCBs 1,9-tonner på batteri ble første gang lansert på et arrangement i England i mars 2018. Anlegg&Transport var på plass under lanseringen.

Powered by Labrador CMS