PVG 100 High-Flow gjør det mulig for maskinprodusenter å overholde de strenge kravene til avgasser som stilles i Tier 4 og «Stage IV».
PVG 100 High-Flow gjør det mulig for maskinprodusenter å overholde de strenge kravene til avgasser som stilles i Tier 4 og «Stage IV».

En skikkelig kraftpakke

Sauer-Danfoss lanserer smart og liten ventilløsning med høy ytelse.

PVG 100 High-Flow er navnet på den plassbesparende ventilløsningen som ifølge Sauer-Danfoss sikrer stor oljemengde og lavere systemkostnader på maskiner som utfører krevende arbeid innenfor bygg, anlegg og skogbruk.

De nye PVG-ventilene har etterkompensering og mengdedeling, og oljeflowen kan økes med 30% uten å gå på kompromiss med virkningsgraden. Det betyr at oljemengde på arbeidsport kan økes fra 180 l/min til 240 l/min. Trykktap og energiforbruk minimeres, mens systemets totalvirkningsgrad forblir uendret høy, skriver Sauer-Danfoss i en pressemelding.

Reduserte ventilkostnader

PVG 100 High-Flow kan ifølge Sauer-Danfoss hjelpe produsentene med å redusere deres samlede systemkostnader:

- Er det kun èn highflowfunksjon på en maskin, kan produsenten være nødt til å benytte en større ventil til andre funksjoner med lavere oljebehov enn nødvendig. Valget av ventilstørrelse styres av funksjonen med det høyeste forbruket. Med PVG 100 er dette ikke lenger nødvendig, og High-Flow-modulen kan plasseres der det er bruk for den, sier selskapets PVG Sales Manager, Gerry Prendergast.

Tar liten plass

Det særegne med den nye ventilen er de spesielle sleidene og utformingen av tankgalleriene, samt den kompakte byggestørrelsen.

- Størrelsen er viktig i en Tier 4 maskin. Motorene tar nå mere plass på grunn av den pålagte etterbehandlingen av avgassene, og gir derfor mindre plass til andre komponenter. PVG 100 High-Flow er en av de absolutt minste på markedet, sier Prendergast.

Denne nye løsningen er en forbedring av den moduloppbygde PVG 100-ventilen som kan kombineres med PVG 32. Flowstyringen er lastuavhengig.

PVG 100 High-Flow har ifølge Sauer-Danfoss flere anvendelsesområder: Mobilkraner, dozere og hjullastere.

Forsiden nå