Strada har fått et nytt og barskere utseende. Her er versjonen med kort hytte som er aktuell for Norge
Strada har fått et nytt og barskere utseende. Her er versjonen med kort hytte som er aktuell for Norge

Fiat Strada fornyes

Strada var nest mest solgte modell etter Doblo fra Fiat Professional i 2011. Nå kommer den nye modellen til Europa.

Nye Fiat Strada blir bygd i Betim i Brasil og produseres i tre hyttelengder. Grunnet norske varebilregler er det kun kort hytte som vil være aktuell i Norge. Bilen har tre utstyrsnivåer, Work, Trekking og Adventure.

Strada har en 1,3 liters MultiJet motor som yter 95 hk v/4000 o/min og 200 Nm dreiemoment ved 1500 omdreininger i minuttet. For å oppnå disse effektene er den utstyrt med en variabel turbo og intercooler. Forbruket skal være 0,53 l/mil ved blandet kjøring.

Bilen med den korteste hytten har et plan som er 1685 mm langt og 1300 mm bredt. Avstanden mellom hjulkassene er 1070 mm. Lasteplanet er kledd med et materiale som skal tåle ekstreme temperaturer, samtidig som det tåler hard behandling.

I følge pressemeldingen skal planet også være godt utstyrt med lastsikringskroker både i gulv og langs sidene. Bakluken tåler 300 kg i nedfelt posisjon, og den kan også tas helt av dersom det er nødvendig. Bilens lastekapasitet er mellom 630 og 705 kg inkludert fører. Nye Strada kan trekke hengere med en vekt på inntil 1000 kg.

Adventure-utgaven har en elektronisk styrt differensialsperre som vil være til god hjelp ved litt vriene kjøreforhold.

I Norge

Den nye Strada-modellen faller dessverre noe mellom to stoler i Norge, da den blir en del dyrere enn tidligere modeller samtidig som kun den korteste hytten tilfredsstiller varebilkravene. Den norske importøren RSA har, ifølge Espen Kristoffersen, besluttet å satse på Dobló med plan da denne vil koste omtrent det samme som Strada. Dobló dropside er basert på Dobló Maxi og har en typegodkjent lastekapasitet på 1000 kilo. Ellers har den det samme utstyrsnivået som kassebilene. Prisen på Dobló med plan starter på kr. 209.900,- ink. mva.

Ifølge Kristoffersen vil også Strada med kort hytte være å finne i prislistene.

Forsiden nå