Med den korte hekken er den nye Komatsu-graveren ideell til jobber der det er litt trangt.
Med den korte hekken er den nye Komatsu-graveren ideell til jobber der det er litt trangt.

Fikk ny 15-tonner med kort hekk

Hesselberg har levert den første PC138US-10-graveren til Land Anleggsgartner AS.

15-tonneren med kort hekk er den første nye maskinen selskapet har kjøpt inn etter at Land Anleggsgartner ble et resultat av sammenslåingen mellom Anleggsgartner Owe Lybeck og Lium Hageservice i 2009.

Den nye graveren blir den største av totalt tre maskiner i selskapet.

- Egentlig hadde vi tenkt å investere i en 8-tonner, men med økende oppdragsmengde og forespørsler på vinterhalvåret valgte vi å gå et hakk opp i størrelse. I tillegg er vi svært godt fornøyde med serviceavtalen som følger Strek - 10 modellene, forteller Nils H. Lium, som eier selskapet sammen med Owe Lybeck.

Nils H. Lium avslutter med å fortelle at førsteinntrykket av den ferske servicemannen fra Hesselberg, Stian Haugerud, var svært positivt.

- Slikt teller mye, så vi har tro på at valget av Komatsu ikke blir en engangshendelse, sier han. 

Fra venstre: Nils H. Lium, Hesselbergselger Dag Bråthen, Owe Lybæck
Fra venstre: Nils H. Lium, Hesselbergselger Dag Bråthen, Owe Lybæck

Komatsu PC138US-10 har i likhet med sine større brødre i Strek - 10 serien, Komatsu Care som standard, et gratis vedlikeholdsprogram for periodisk vedlikehold. Service hver 500. time er gratis inntil 3 år / 2000 timer, avhengig av hva som inntreffer først.

Maskinfører Bjørn Øybakken syns det er stas med litt størrelse på maskinen.

 - Nå har jeg ikke kjørt maskinen i mer enn 2 dager, men jeg syns den er fantastisk god å kjøre og hyttekomforten er veldig bra, sier han.

Den nye korthekkeren Komatsu PC138US-10 bygger videre på PC138US-8, men under skallet er det store endringer fra den forrige modellen, opplyser Hesselberg Maskin.

Motoren tilfredsstiller de nye STEG IIIB utslippskravene der andelen CO2 og NOX i eksosen er betraktelig redusert. Motoren har høytrykks Common Rail innsprøytning, ny 16 ventilers topp, variabel turbo og lukket veivhusventilasjon. En større andel av eksosen avkjøles og går inn i innsuget på motoren.

Land Anleggsgartner AS gjør utfører graving både privat og offentlig. I tillegg blir det mye anleggsgartnerarbeid. På lista over utførte jobber kan de skilte med den flotte miljøgata på Dokka, samt trafikksikring og tilrettelegging på flere skoler.

Forsiden nå