Det klødde i fingrene etter å prøve den «nyansatte» roboten for Sondre Dagfinrud og Terje Fogelstrand (f.h.) i Avinor. Preben Kjos Gabrielsen, markedssjef og prosjektleder i Maskin Importøren AS (f.v.) og Alessio Vaccaro fra Energreen viser dem hvordan den brukes.

Fjernstyrt gressklipper/stubbefreser

Avinor har skaffet en ny, fjernstyrt multimaskin for å få orden på grøntområdene på Norges største flyplass, Gardermoen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Å holde orden på et 13 kvadratkilometer stort området er ingen lek. Eller kanskje litt? For med Energreens robotgressklipper går ikke bare jobben som en lek, men det er en lek å jobbe. Å styre maskinen er som en blanding av å styre en fjernstyrt bil og å spille PlayStation.

- Nå blir jobben vår helt klart mye enklere, sier lufthavnbetjent Terje Fogelstrand ved Oslo Lufthavn Gardermoen.

Sammen med kollega, lufthavnbetjent Sondre Dagfinrud, har han blant annet i oppgave å holde orden på grøntarealene på og rundt flyplassen.

Overlevering og opplæring

Avinor valgte, etter en omfattende anbudsrunde, å kjøpe den italienske Energreen-roboten fra landbruksleverandøren Maskin Importøren.

Prosjektleder og markedssjef i Maskin Importøren, Preben Kjos Gabrielsen, var med på overleveringen av roboten, sammen med Alessio Vaccaro, som for anledningen hadde tatt turen fra Energreens kontorer utenfor Venezia.

De ga de Avinor-ansatte en opplæring av maskinen og utstyret som kan kobles på, som beitepusser, gressklipper og stubbefreser.

Mange tilvalg

Roboten har alle forutsetninger for å lykkes på Gardermoen. Blant annet gjør dens lave tyngdepunkt at den kommer lett frem i alle retninger på ufremkommelige områder, opp til 55 grader.

Roboten kan transformeres til gressklipper, beitepusser, slåmaskin, feiebørste og stubbefreser. Med snøfreser og snøskjær er den også ypperlig til å stå imot en norsk vinter.

Powered by Labrador CMS