Da kinesiske Zoomlion kjøpte italienske Cifa under finanskrisen, fikk selskapet et godt fotfeste i nye markeder og har benyttet alle utstillinger til å promotere kjøpet.
Da kinesiske Zoomlion kjøpte italienske Cifa under finanskrisen, fikk selskapet et godt fotfeste i nye markeder og har benyttet alle utstillinger til å promotere kjøpet.

Flere Scania til Zoomlion

Scania har fått en ny bestilling på 435 lastebilchassis til kinesiske Zoomlion, og denne kommer i tillegg til de 375 lastebiler som blir levert i april bærere av Zoomlions betongpumper.

Bilene som skal leveres er utstyrt med Scanias 6-sylindrede motor med 420-470 hester.

Samarbeidet mellom Scania og Zoomlion har utviklet seg sakte, men sikkert etter at Scania startet leveransene i 2008. Disse faller sammen med at Zoomlion da kjøpte den italienske betongpumpespesialisten Cifa. Siktemålet var å bli verdens ledende betongpumpeleverandør, men dette målet er likevel et stykke fremme i det blå, for det ligger noe i begrepet at det er av sine egne man skal ha det: Etter at kinesiske Sany overraskende ved årsskiftet kjøpte tyske Putzmeister, og sendte sjokkbølger gjennom organisasjonen, har nok Zoomlion enda et stykke å gå for å bli verdensledende betongpumpeleverandør.

I 2010 hadde Sany (56%) og Zoomlion (37%) samlet 93% av leveransene av betongpumper i Kina, verdens største betongspumpemarked. Ifølge Off-Highway Research solgte Sany 13.900 betongpumper av alle typer i første halvdel av 2011, og ved årsskiftet kjøpte selskapet som kjent Putzmeister.

Når det gjelder Zoomlion, rapporterte vi i marsutgaven av Anlegg&Transport at selskapet også har knyttet sterke forbindelser til Daimler AG. I slutten av februar bestilte Zoomlion hele 2500 Mercedes-Benz Actros for levering i løpet av året.

Det blir spennende å følge betongpumpe-racet mellom de to anleggsmaskingigantene som nå kjøper inn europeiske lastebilchassis som kjente og velrenommerte bærere av betongpumper i superklassen. Velkvalifiserte betongløftere til reising av høye konstruksjoner som bruer, damanlegg og bygninger er ettertraktet vare også utenom det eksplosive kinesiske markedet.

Sany betongpumper
Sany betongpumper

 

Forsiden nå