Carl C. Fon og Jarle Hillestad foran nybygget på Nordre Fokserød i Sandefjord.

Fon starter nytt firma

Carl C. Fon starter eget firma – igjen. Sammen med mangeårig kollega Jarl Hillestad, har Sandefjord-duoen etablert Fon Anlegg AS.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Carl C. Fon (53) er en kjent aktør i anleggsbransjen. Våren 1988 etablerte han firmaet Carl C. Fon AS som i 2011 ble solgt til NCC Construction Norge. Da hadde Fon-firmaet 90 ansatte og en omsetning på 215 mill. kroner.

Daglig leder

Carl C. har siden firmasalget til NCC i 2011 innehatt forskjellige funksjoner i Fon-selskapet, blant annet som prosjekt- og maskinansvarlig.

Kollega Jarl Hillestad (52) har vært daglig leder i firmaet helt til de begge sa opp sine stillinger høsten 2016.

Nå er duoen i gang i Fon Anlegg AS der Carl C. er daglig leder.

Carl Christian Fon kjøpte sin første gravemaskin, en Hitachi EX60 (8 tonn), 11. april 1988. Beltegraveren er pusset opp og står plassert ved bygget til Carl C. Fon AS (NCC Construction Norge). (Arkivbilde)

 

Nytt bygg

Det nye firmaet har lokaler i et nybygg på Nordre Fokserød (Sandefjord), vegg i vegg med Volvo Maskins Sandefjord-avdeling. Nybygget er oppført av eiendomsselskapet Nordre Fokserød 21, som Carl C. Fon og Jarle Hillestad eier. I samme bygget har også Stickler Dekk AS, Spyleteknikk AS og Septik & Miljøservice AS, lokaler.

Fon Anlegg har seks ansatte, men søker i disse dager etter dyktige maskin-/anleggsfolk.

- Hvor store vi skal bli, vet vi ingen ting om. Nå i startfasen har vi litt å drive med, så får tiden vise hvor det bærer hen. Vi har med oss et par brukte Hitachi-maskiner inn i det nye selskapet, men vi har bestilt to nye Hitachi-er, hjulgraveren ZX145W-6 (17 tonn), beltegraveren ZX135US-6 på 16 tonn og en Volvo FMX lastebil, sier Carl C. Fon.

Den første nye gravemaskinen firmaet kjøper, er altså en Hitachi.

- Den første gravemaskinen jeg kjøpte da jeg startet våren 1988, var også en Hitachi, 8-tonneren EX60, sier Fon som før han kastet seg ut i anleggsbransjen fôr rundt i Vestfold med traktor og halmpresse og presset halm for bøndene.

Powered by Labrador CMS