Rockfon, fått montert 11.500 m² akustikkløsninger på Skien vgs.

Forebygger støy på videregående skole

Med over 11.000 m² akustikkløsninger til den nye Skien videregående skole i Telemark, skal 1050 elever være sikret et optimalt læringsmiljø.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Skolen er bygget etter passivhusstandarden, og åpnes for elever og ansatte i august 2018.

Skoleklokken ringer inn og elevene på Skien videregående skole, avdeling Prestejordet og Brekkeby, velter inn i klasserommene. Hundrevis av fottrinn gir gjenklang i gangene, og summing fra gruppearbeid inntar klasserommene.

Men etter sommerferien skal de 1050 elevene samles på en splitter ny skole på Klosterøya i Telemark, hvor godt lydmiljø er i fokus.

Tar akustikk på alvor

Rockfon, fått montert 11.500 m² akustikkløsninger på Skien vgs.

Her har leverandør av akustikkhimlinger, Rockfon, fått montert 11.500 m² akustikkløsninger:

- Stadig flere skoler blir mer gruppeorientert, med mye bevegelse og tverrfaglige aktiviteter. Ved gruppearbeid snakker elever og lærere sammen på kryss og tvers, og da er nettopp gode akustikkløsninger en forutsetning for å kunne romme de forskjellige aktivitetene uten at lydnivået irriterer, forteller Jonny Aas, daglig leder i Rockfon, og legger til:

- Forskning viser at støy i skolen fører til trøtthet, hodepine, konsentrasjonsproblemer og i siste ende stress blant både lærere og elever. Vi er derfor glade for at utbyggerne og arkitektene av Telemarks største videregående skole tar akustikk på alvor.

Holdbar løsning med lang garanti

Rockfon, fått montert 11.500 m² akustikkløsninger på Skien vgs.

Det er Skanska Norge som har signert kontrakt med Telemark fylkeskommune om bygging av nye Skien vgs, og har blant annet med seg Multifag som teknisk entreprenør og Link som arkitekt i prosjektet.

I alle klasserom er det nå montert Rockfon Blanka som har gode egenskaper mot brann som skal gi god akustikk.

- Vi har gode erfaringer med Rockfons løsninger fra tidligere prosjekter, og valgte derfor den sikre løsning ved å velge dem igjen. Blanka har gode egenskaper mot brann, er vaskbar, gir et flott og lyst resultat, og kan garantere gode akustiske egenskaper for et bra læringsmiljø, sier prosjektleder Nikolaj Cacic fra Skanska.

Bygget etter passivhusstandarden

Telemark fylkeskommune har også høye miljøambisjoner og skolen er derfor bygget etter passivhusstandard. Det innebærer at bygget vil ha et vesentlig lavere energibehov til drift enn de energireglene som er beskrevet i Byggteknisk forskrift fra 2010 (TEK10).

Dette har også stilt krav til valg av materialer:

- Rockfon Blanka har 30 års garanti og sikrer lang holdbarhet, og dermed bidrar til å redusere energibruken i bygningen, sier Jonny Aas.

Byggingen startet i september 2016, og prisen for det hele er satt til 698,5 millioner kroner. Dette er det største enkeltprosjektet i Telemark fylkeskommune noensinne.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS