Første AA fra Goodyear

Første AA fra Goodyear

Goodyear røpet under IAA at deres første AA-merkede lastebildekk vil bli tilgjengelig på markedet innen kort tid.

 

De kreative kreftene hos Goodyear har funnet på denne designen, for å ikke avsløre hvordan det faktiske mønsteret i dekket vil bli.
De kreative kreftene hos Goodyear har funnet på denne designen, for å ikke avsløre hvordan det faktiske mønsteret i dekket vil bli.

Dekket er utstilt på Goodyears stand under IAA-messen i Hannover, men dekket skal utvikles videre og testes for å sikre at det oppfyller de mål som Goodyears ingeniører har satt.

- Utviklingen av et AA-dekk er et stort teknologisk sprang, og gir oss et dekk som er A-merket både for våtgrep og drivstoffeffektivitet i henhold til kravene for EUs dekkmerking, som blir obligatorisk fra og med 1. november, skriver Goodyear i en pressemelding.

Konseptdekket utnytter egenutviklet teknologi, utviklet på Goodyears Innovation Center i Luxembourg. Det omfatter utvikling av ny materialteknologi, forbedret slitebanestruktur og forbedret produksjonsteknikk. Konseptdekket vises i dimensjon 385/55R22.5.

- Vi er stolte over å kunne fortelle at Goodyear snart vil lansere sine første AA-merkede lastebildekk, sier Henk Van Tuyl, direktør for dekkteknologi for kommersielle dekk i Europa, Midtøsten og Afrika.

- Det nye dekket er et teknologisk gjennombrudd som vil gi både bedre veigrep på vått underlag og bedre drivstoffeffektivitet til Europas flåteoperatører, sier han videre og påpeker at en lastebil kan spre opptil 15% drivstoff ved å bytte komplett sett med F-merkede dekk ut med A-merkede.

Goodyear vil ikke røpe den faktiske mønsterdesignen på dekket enn så lenge, men stiller ut et konseptdekk med en bensinpumpe på den ene siden og et regnværsikon på den andre siden, begge sammenstilt med bokstaven A.

Forsiden nå