Med nesten bare sommerdekk og ødelagte bremser var det bare flaks som gjorde at dette vogntoget ikke havnet i en ulykke.
Med nesten bare sommerdekk og ødelagte bremser var det bare flaks som gjorde at dette vogntoget ikke havnet i en ulykke.

Fra Tyrkia til Bergen med ødelagte bremser

Og med overlast, manglende kjettinger og sommerdekk.

I titiden torsdag formiddag ble et tyrkisk vogntog stoppet for kontroll ved Håbakken kontrollstasjon i Sogn og Fjordane.

Vogntoget hadde kjørt helt fra Ankara i Tyrkia og skulle til Bergen. Lasten var to enorme vinsjer til båtbruk.

Men lenger enn Håbakken kom aldri traileren. Med god grunn.

- Når det er så dårlig som dette, har de ikke noe på veien å gjøre, sier operasjonsleder Per Rimmen i Sogn og Fjordane politidistrikt til bt.no

Vogntoget hadde kommet på vinterføre gjennom Hemsedal med 12,1 tonn overlast. Vinsjene på hengeren var også plassert slik at vogntoget var altfor tungt lastet bak.

26 av 30 hjul hadde sommerdekk, mens tre av hjulene var fullstendig uten bremser. ABS-bremsene virket ikke på noen av hjulene på hengeren.

- Det var så mye galt med bremser og så videre at sjåføren må kjøre uten last ut av landet. Og før han får kjøre, må han kjøpe inn fem kjettinger, sier overingeniør Dag Rykkje i Statens vegvesen som var med på kontrollen.

 Sjåføren fikk 8000 kroner i forelegg, firmaet 59.500 kroner. Totalt altså 67.500 kroner.

- Jeg har ikke noe problem med å si at denne sjåføren har vært en fare i trafikken. Han har vært heldig som ikke har kommet ut for noe. Det kunne fort blitt ille, sier Rykkje til bt.no.

Forsiden nå