Fredrik Kjærstad fra Kjærstad Transport i Gjerdrum vant den norske finalen av Hiabs World Crane Championship og skal til verdensfinalen i Hannover i september 2018.
Fredrik Kjærstad fra Kjærstad Transport i Gjerdrum vant den norske finalen av Hiabs World Crane Championship og skal til verdensfinalen i Hannover i september 2018. (Foto: Privat)

Fredrik Kjærstad til verdensfinalen i kran

Han vant den norske finalen av Hiabs World Crane Championship (WCC) som ble arrangert hos Hiab Norway AS på Hagan i Akershus 31. august.

Konkurransen fant sted i forbindelse med at Hiab arrangerte åpne dager 30. og 31. august der de viste hele sin produktrekke i tillegg til å ha mange tekniske seminarer og muligheter til kunnskapspåfyll.

På dette avgrensede området ble det konkurrert med en Hiab X-Hipro 232-kran på Hagan. Foto: Hans Kristian Barbøl

Dagene ble avsluttet med at beste kranfører ble kåret ved en rekke praktiske øvelser på tid med kran.

- Vi har sett at det er et behov for å vise frem produktene våre. Derfor bestemte vi oss for å arrangere en messe selv, sier salgssjef Robert Johansen i Hiab Norway AS.

Vinner Kjærstad jobber i Gjerdrums-bedriften (Akershus) Kjærstad Transport AS. Denne bedriften har massetransport med spesialutstyr (kran med grabb) som sin hovedgesjeft. Så kranfører-grunnlaget hos vinneren er solid.

- Det var tilfeldig at jeg ble med i konkurransen. Jeg hadde litt tid til å kjøre bortom de åpne dagene. Så ble jeg oppfordret til å delta. Jeg tenkte at jeg ikke hadde noen sjanse til å vinne, siden jeg kjører en annen kran til daglig enn den det skulle konkurreres med. Men det gikk veldig bra, sier en fornøyd vinner til AT.no.

Hiab Norway viste alle sine produkter på eget område på Hagan ved riksvei 4 på grensen til Oslo 30. og 31. august 2018. Foto: Hans Kristian Barbøl

Nå blir det tur til Hiabs verdensfinale World Crane Championship (WCC) som arrangeres 22. og 23. september under nyttekjøretøymessen IAA 2018 i Hannover, Tyskland (20.-27. september).

Salgssjef i Hiab Norway AS, Robert Johansen, sier man så et behov for å ha en messe i egen regi (åpne dager). Det er andre år på rad selskapet har arrangementet på Hagan.

- Hensikten er å bygge opp kunnskap og kompetanse om produktene våre og vise hvordan de er i praksis. Både overfor påbyggere og sjåfører på kranbiler, sier han.

Forsiden nå