Trenchmaster er den største modellen på 2,6 tonn og freser sporvidder fra 20-40 mm og dybder på 26-36 cm.
Trenchmaster er den største modellen på 2,6 tonn og freser sporvidder fra 20-40 mm og dybder på 26-36 cm.

Fresemaskiner for legging av bredbånd

Sverre Hellum & Sønn AS i Oslo forhandler "alt" av betongsager/kjerneboremaskiner. På Hellerudsletta viste firmaet i sitt store telt et bredt utvalg fra det omfattende produktspekteret.

Deriblant varmicrotrenchingmaskiner for legging av bredbånd i veier/gater. Maskinene produseres av tyske Rellock, og Hellum markedsfører tre modeller.

400-600 meter

Trenchmaster er den største modellen på 2,6 tonn med hydraulisk 4-hjulsdrift og Perkins-motor på 100 hk. Det midtstilte fresehodet heves/senkes hydraulisk og freser sporvidder fra 20-40 mmog dybder på 26-36 cm. Maskinoperatøren har god sikt over arbeidsområdet fra den høystilte førerplassen. Maskinen har en dagskapasitet på 400-600 mferdiglagt kabel (bredbånd).

Hellum har allerede solgt 21 Rellock-maskiner i Norge og tre i Sverige.

Pottetett

Når kabelen er lagt på plass i "sporet", må den forsegles. Dette har Hellums samarbeidspartner, QPS Trading AS, Nedre Eiker, spesialisert seg på. Firmaet utfører fugearbeider på betong/asfalt, og ved hjelp av spesielle fugemasser og utstyr, blir bredbåndsporet pottetett etter behandlingen. Nedre Eiker-firmaet var også på plass i Hellum-teltet med sitt utstyr.

Bredt sageprogram

Der var også Tor Aunmo fra Mekanor AS (Os i Østerdalen) som produserer Sundt betongsager. Modellserien fra Sundt består av syv modeller fra 130-480 kgog med bladdiameter fra 600-1600 mm. Sagene er tilpasset både 230V/400V.

Tor Aunmo opplyser at salget av Sundt-sagene går bra, og det er nå opprettet forhandlernett i flere europeiske land.

Forsiden nå