Prosjektdirektør Frode Nilsen i LNS hevder at med den norske måten å drive tunneler på, er det fullt mulig å hente ut oljen i Lofoten via et tunnelsystem og driftshaller.
Prosjektdirektør Frode Nilsen i LNS hevder at med den norske måten å drive tunneler på, er det fullt mulig å hente ut oljen i Lofoten via et tunnelsystem og driftshaller.

Frode Nilsen trollbant alle

Værgudene spente beinkrok på arrangøren av Nordnorsk Bygg- og Anleggsmesse (NNBA) i Tromsø 18.-20. juni hvor det totalt ble registrert 3653 besøkende. Høljregn og få plussgrader skremte utvilsomt noen tusen til å bli hjemmesittere. Dette til tross, Tromsø-arrangementet ble av flere utstillere betegnet som interessant, for de som virkelig var interessert i å handle trosset været og kom.

Kombinert med utstillingen var det også langt opp til foredrag med vekst i nordområdene som tema. Og innendørs i foredragshallen sørget prosjektdirektør Frode Nilsen i Leonhard Nilsen & Sønner AS (LNS) for høy temperatur da han trollbant alle med visjonære tanker om oljeutvinning i Lofoten.

Skyteskive i media

I dagene før utstillingen var LNS og tidligere direktør Robert Hermansen i Store Norske Kullkompagni TV-kjendiser i riksmedia og lokalpressen i Nord-Norge. Beskyldninger haglet om påstått sammenblanding av økonomi, privat lån og manglende aksjer i et selskap som gikk konkurs. Samme dag som utstillingen åpnet, trakk Robert Hermansen seg fra alle styreverv og avventer undersøkelser.

- Jeg unner ikke min verste fiende å oppleve det vi har gått gjennom de siste ukene. Vi kan trygt stå med rak rygg, og det er alt hva jeg her og nå ønsker å si om denne saken, sa Frode Nilsen før han gikk i gang med foredraget som hadde tittelen: "Fra oljetunneler i Nordområdene til kloakktunneler i Hong Kong".

Nilsen konkluderer med at det er fullt mulig å utvinne olje og gass i Lofoten på en sikker måte via tunnelsystem og haller under havbunnen. Han har utfordret statsminister Stoltenberg til å se nærmere på prosjektplanene, men statsministeren har foreløpig ikke respondert. Mer om prosjektet på lederplass.

 

Forsiden nå