Svein Fredheim foran knuseverket Keestrack Cruiser (37 tonn) som hadde Skandinavia-debut på svenske MaskinExpo i sommer.
Svein Fredheim foran knuseverket Keestrack Cruiser (37 tonn) som hadde Skandinavia-debut på svenske MaskinExpo i sommer.

Godt besøk på "Fredheim-dagene"

"Look to Norway", var det en amerikansk president som sa en gang. Det gjorde også belgiske Keestrack da et syttitalls forhandlere fra store deler av verden i oktober møttes i Østfold. Her holder Keestrack-forhandler Fredheim Maskin AS til.

Den norske forhandleren av de belgiske sikte- og knuseverkene har nemlig "fått det til" og er blitt utnevnt til Keestracks "Årets forhandler" tre år på rad. Hva mer naturlig er da å legge Keestrack-konferansen til Østfold der forhandlere fra Europa, Australia, India og Kina deltok. Foruten faglige diskusjoner som ble holdt på Quality Hotel Sarpsborg, var det besøk i Skolt Pukkverk AS der åtte Keestrack sikte- og knuseverk fra 20-50 tonn ble demonstrert.

Godt besøk

Keestrack-maskinene ble også inngående studert da et 60-talls entreprenører fra Norge og Sverige møtte frem til "live show" i pukkverket 7. oktober med etterfølgende konferanse på Quality-hotellet. De som ikke rakk denne maskin-demoen, hadde mulighetene til å se maskinene i aksjon de påfølgende dagene under Fredheims storarrangement som gikk av stabelen i tidsrommet 7.-11. oktober. Firmaet solgte også noen maskiner under "Fredheim-dagene".

Eventyrlig vekst

Fredheim Maskin AS i Skiptvet har hatt en eventyrlig vekst. Eventyret startet i 1998 da Per Olav Fredheim begynte for seg selv med service og salg av brukt utstyr og reservedeler. I 2004 kom broren, Svein Fredheim, med i driften og året etter ble Fredheim Maskin AS etablert. I 2006 lanserte firmaet Keestrack-maskinene på det norske markedet og solgte 35 maskiner det første året. Året etter leverte Skiptvet-firmaet sin Keestrack nr. 100.

I 2009 etablerte firmaet som har ni ansatte, egen avdeling i Sverige og setter nå igang bygging av nytt anlegg på ca. 1000 m 2 utenfor Stockholm. Fredheim Maskin regner i år med et totalsalg (Norge, Sverige) av et syttitalls maskiner og en omsetning på ca. 120 mill. kroner.

Forsiden nå