Hæhre og Veidekke vil hjelpe

Hæhre og Veidekke vil hjelpe

Veidekke og Hæhre Entreprenør er i en prosess med Fellesprosjektet E6-Dovrebanen om å utføre arbeider på Alpine-parsellen (FP1). Det bekrefter begge selskaper overfor AT.no.

Prosjektleder Taale Stensbye i Fellesprosjektet regner med denne er på plass før jul.

Grunnen til at Fellesprosjektet har kontaktet disse to, er at de allerede er på plass: Hæhre Entreprenør på den nordligste parsellen (FP3) og Veidekke gjennom prosjektselskapet JV Veidekke Hochtief på midtparsellen (FP2). Veidekke og Hæhre skal konkurrere om oppdrag som bør gjøres før kuldegradene kommer og snøen legger seg, før en ny entreprenør er på plass på FP1. 

Distriktsleder Veidekke Entreprenør Masseflytting, Jon Sørby, regner med å få en snarlig avklaring fra Fellesprosjektet på hvilke oppgaver Veidekke kan utføre på FP1:

- Neste uke regner jeg med at vi får avklart hva vi skal utføre av arbeid. Så vil vi bruke sommeren til å få på plass maskiner og arbeidere, sier han til AT.no.

Daglig leder i Hæhre Entreprenør, Knut Harstad, opplyser at også de er villige til å hjelpe Fellesprosjektet i den vanskelige situasjonen de er kommet i på grunn av Alpine Bau-konkursen:

- Vi har en prosess med Fellesprosjektet. Vi skal prøve å bli enige i løpet av sommeren, sier han.

På spørsmål fra AT.no svarer entreprenørene slik på om de kommer til å følge oppfordringen om å bruke Alpines norske underentreprenører videre:

- Vi må først avklare med Fellesprosjektet. Så får vi komme tilbake til hvilke underentreprenører som eventuelt skal brukes etter det, sier Harstad.

- Dersom de har konkurransedyktige priser og gjennomføringsevne, kan det være aktuelt å bruke noen av dem, sier Sørby.

Forsiden nå