Emil A. Larsen kan ikke vente til han selv begynner som sjåfør. I mellomtiden knipser han bilder.
Emil A. Larsen kan ikke vente til han selv begynner som sjåfør. I mellomtiden knipser han bilder.

Har tatt 55.000 lastebilbilder

Emil A Larsen (18) fra Sandefjord er mer interessert i foto og lastebiler enn de fleste.

Siden 2008 har 18-åringen knipset rundt 55.000 lastebilbilder. De fleste er tatt med E18 som bakgrunn.

Den fotokyndige unggutten vil vise frem en del av bildene sine på Elmia Lastbil i Jönköping.

- Om sommeren tar jeg bilder ved E18 hver dag. Det blir mellom to og fem timer om dagen, og jeg blir aldri lei. Det kommer jo stadig nye modeller, sier han og smiler.

 Tar lappen

Den fotokyndige 18-åringen nøyer seg imidlertid ikke med å bare knipse bilder, han vil også bli tatt bilde av selv. For lappen skal han ha. Larsen går nå på Transport og Logistikk VK2 i Larvik, og når førerkortet er i boks venter to år som lærling hos Karlsen Transport i Sandefjord.

- Jeg har alltid elsket lastebiler, og da jeg var 12 år bestemte jeg meg for å bli lastebilsjåfør. En gang i fremtiden drømmer jeg også om å starte egen transportbedrift, sier Larsen.

Sandefjordgutten vil vise frem bildene sine fredag 24. august i Jönköping, på Elmia Lastbil, Skandinavias største lastebilmesse som går i perioden 22.-25. august.

- Det skal bli spennende å stille ut bildene og å treffe andre lastebilentusiaster på messen. Jeg ser også frem til å få litt tid å besøke messen og ta noen flere bilder, sier han.

- En person som elsker lastebiler så mye at han tar 55.000 bilder av dem, måtte vi bare få kontakt med. Nesten på direkten ble vi enige om at Emil skulle ha en utstilling av sin egne bilder på messen. Engasjement som det Emil viser, er det morsomste jeg vet om. Innen lastebilnæringen fins det en enorm hengivenhet for det man holder på med, noe som er en av de største årsakene til at det er så gøy å holde på med messen, sier Marcus Haraldsson, prosjektleder for Elmia Lastbil.

 

 

Forsiden nå