Elisabeth Gammelseter ønsker velkommen til Molde og årets høstmøte i Norsk Bergforening og Norsk Bergindustri.
Elisabeth Gammelseter ønsker velkommen til Molde og årets høstmøte i Norsk Bergforening og Norsk Bergindustri.

Heldigvis er bergfolk vant til litt av hvert...

Det ble en flying start på «fjellfolkets» høstmøte.

Etter tre landingsforsøk ved Molde lufthavn kunne endelig «fjellfolkets» Høstmøte starte.

Heldigvis er bergfolk vant til litt av hvert av vær og vind. Det varslede ruskværet på Vestlandet slo inn onsdag, samtidig som Norsk Bergforening og Norsk Bergindustri ønsket velkommet til felles høstmøte i Molde onsdag. Etter tre landingsforsøk, kunne flyet med en rekke av deltakerne om bord, endelig lande.

Det er påmeldt rundt 180 deltakere til konferansen.

- Vi er godt i gang med et regionalt seminar nå. Verdimessig er Møre og Romsdal Norges viktigste fylke for bergindustrien, og store deler av bransjen kommer til høstmøtet, sier generalsekretær Elisabeth Gammelsæter i Norsk Bergindustri.

Tema for årets konferanse er «Steinalder til alle tider - Bergindustrien i fortid, nåtid og fremtid». Spesielt fremtiden mener Gammelseter det er viktig å fokusere på.

- Bergindustrien har en viktig rolle i Norge, og vil ha det i fremtiden. Det er viktig å vise dette, for det er mye mer enn olje i dette landet, sier hun.

Gammelseter har en rekke interessante foredragsholdere på menyen, alt fra stortingspolitikere, til leverandører, entreprenører og internasjonale gjester. Høstmøtet, som offisielt starter torsdag, avsluttes fredag med et innlegg fra Claire White i International Council on Mining and Metals (ICMM). Overskrift for Whites foredrag er: «Bergindustriens rolle i framtidens samfunn - hva nå?»

Det blir garantert noen interessante dager i Molde.

 

Forsiden nå