Her er et av de første bildene av Cats nye hybridgraver.
Her er et av de første bildene av Cats nye hybridgraver.

Her er Cats første hybridgraver

Gravemaskinprodusenten har utviklet et helt nytt hybridystem.

Cat 336E H heter den Caterpillars første hybridgraver.

- 336-graveren - en anerkjent og markedsledende arbeidshest i vår produksjonsrekke - var det fornuftige valget når vi skulle overføre denne unike hybridteknologien, sier Caterpillars viseadministrerende direktør Gary Stampanato.

25 prosent mindre drivstoff

- Den nye 336E H bruker så mye som 25 prosent mindre drivstoff enn en standard 336E, uten at ytelsen ofres. Ingen andre hybridmaskin i denne klassen på markedet kan oppnå så dramatiske innsparinger. Siden drivstoff er en av de største kostnadene for våre kunder, er dette en teknologi som direkte forbedrer bunnlinjen deres, sier Stampanato.

Maskinen veier alt fra 36 til 39 tonn avhengig av utstyr. 

Ifølge produsenten skal den nye hybridmaskinen spare 25 prosent av drivstoffet i forhold til den tradisjonelle modellen.
Ifølge produsenten skal den nye hybridmaskinen spare 25 prosent av drivstoffet i forhold til den tradisjonelle modellen.

Caterpillars hybridteknologi samler, lagrer og senere utløser energi under maskinens operasjoner. 336E H tar vare på energien som utløses når maskinen bremser eller stanser, og bruker denne energien igjen nå maskinen akselererer. En gravemaskin gjentar gjerne den samme type bevegelsen raskt etter hverandre, og da blir denne teknologien spesielt nyttig.

Over 300 patenter

Caterpillars teknologi er egenutviklet, og er beskyttet av mer enn 300 patenterte løsninger.

Den offisielle lanseringen av Cat 336E H skjer først på Bauma-utstillingen i München neste april. Det blir mulig for kunder å bestille maskinen allerede i februar, og leveringene begynner måneden etter.

 

Forsiden nå