Her er Norges nye smørebu

Her er Norges nye smørebu

I dag ble semitraileren som skal fungere som smørebu og hvilerom for langrennslandslaget presentert på Aker Brygge i Oslo. Gulvarealet er 110 m 2!

Med en Scania R560 trekkbil i front, er landslagets nye lokaler et imponerende skue. Svenske SKAB har bygget det norske landslaget nye hjem. Når alt er kjørt ut og opp, er det snaue 70 m 2 i første etasje og drøye 30 m 2 i andre.

Første etasje skal være smørerom og andre vil fungere som fysioterapirom, møtelokale og et sted å spise mellom slagene for landslaget.

- Denne nye traileren vil forbedre logistikken betraktelig. Dette med et møtelokale har vært et savn tidligere. Det får vi orden på nå, sier Åge Skinstad i Skiforbundet til Dagbladet.

- Nå kan vi gjøre det enda bedre, med et eget pulverrom og et eget rom smørerne kan spise i. Dette kombinert med det beste av beskyttelsesutstyr vil gjøre arbeidsforholdene bedre.

svenskene, som «bare» har 70 m

Nå kan nordmennene skryte av å ha større plass i bua enn . Søta Bror vil vel på sin side si at både bil og semi er svensk, og at norske suksesser heretter er svenskenes fortjeneste.

Og prisen på herligheten? Ca. 6 mill. kroner, ifølge Skinstad.

Andre etasje på vei opp.
Andre etasje på vei opp.

Andre etasje.
Andre etasje.

Første etasje.
Første etasje.

Åge Skinstad er strålende fornøyd med de nye fasilitetene.
Åge Skinstad er strålende fornøyd med de nye fasilitetene.

Forsiden nå