Stor dag i Dundalk i Irland da påhengstruck nr. 50.000 var klar og ble overlevert irsk kunde.
Stor dag i Dundalk i Irland da påhengstruck nr. 50.000 var klar og ble overlevert irsk kunde.

Hiab Moffett påhengstruck nummer 50.000

Det var stor jubel og samling av de ansatte da påhengstruck Hiab Moffett nr. 50.000 ble ferdigstilt i Dundalk-fabrikken i Irland 14. september.

 

Moffet-selskapet ble etablert i 1967 og har i alle år utmerket seg med sine praktiske og geniale løsninger for transportindustrien. I 2010 fikk Moffett ny eier og ble kjøpt opp av Cargotec Corporation. Etter noe frem og tilbake er merkenavnet nå blitt Hiab Moffett, og som del av det finske storkonsernet eksporteres Hiab Moffett i over 35 land

Den mest kjente trucktypen fra Dundalk er nok jubilantmaskin nr. 50.000, Moffetts påhengstruck, eller medbringer-trucken som den også kalles. Den ble lansert for over 40 år siden, kan hektes inn i et par braketter, og følger med lastebilen til leveransestedet. Derved vil sjåføren alltid være selvhjulpen for levering av tungt pallegods selv om det ikke er truck hos mottakeren. Moffets påhengstruck har skapt en revolusjon for varelevering også utenfor alfarvei.

Naturlig nok ble jubileumstrucken levert til en irsk kunde.

Den andre store innovasjonen fra Moffett er terrengtrucker. De kommer frem i terrenget selv på de vanskeligst tilgjengelige byggeplasser.

Nylig varslet Hiab Moffett at selskapet i 2013 kommer med sin nye E-Range med elektrisk drift i 2013. Den avgass- og støyfrie trucken kommer i versjoner for innendørs og utendørsdrift.

Forsiden nå