Toyota erstatter Hiace med, vel, Citroën Jumpy.
Toyota erstatter Hiace med, vel, Citroën Jumpy.

Hiace-erstatteren er klar

Toyota Expert eller Toyota Jumper?

 

Navnet er ikke klart, men Toyotas erstatning i Hiace-segmentet baseres på PSA Peugeot Citroën-tvillingene Expert og Jumper.

Neste år, i andre kvartal, lanserer Toyota etterfølgeren etter «norgesvennen» Hiace, landets mest solgte varebil største delen av 2000-tallet. Mange vil si det er som å hoppe etter Wirkola, og ironisk nok vil modellen basere seg på Citroën Jumper, eller Expert som den heter i Peugeot-utførelse.

Toyota Motor Europe og PSA Peugeot Citroën har inngått en ny samarbeidsavtale på lette varebiler for det europeiske markedet. PSA Peugeot Citroën vil levere lette varebiler til Toyota for salg i Europa under varemerket Toyota.

Avtalen omfatter også samarbeid på neste generasjon varebiler som vil bli produsert av PSA Peugeot Citroën. Samarbeidsavtalen er forventet å ha en tidsramme utover 2020.

Toyota Motor Europe vil ta del i utviklingen og investeringen i neste produktgenerasjon. Det er ingen planer for at Toyota og PSA Peugeot Citroën skal inngå noen avtaler på eiersiden, eller i felles produksjonsanlegg.

- Dette er en gledens dag for titusener av fornøyde norske Hiace-kunder. Alle Toyotas varebiler har oppnådd ikonstatus i det norske markedet, med entusiastiske og lojale brukere og eiere. Dette gjelder både Hilux og Land Cruiser, men Hiace var modellen som virkelig ble Norgesbilen. Det ble jo nærmest «landesorg» da det ble kjent at produksjonen skulle innstilles ifjor, kommenterer Lars-Erik Årøy, adm. direktør hos Toyota Norge AS.

 

Forsiden nå